Η Χρυσή Αυγή παραδέχεται την ναζιστική της πλευρά

"Είμαστε ένα ναζιστικό κόμμα". Το επιβεβαιώνει έμμεσα αλλά με σαφήνεια και η συμπεριφορά των οπαδών της ¨Χρυσής Αυγής", αλλά και ο αρχηγός Μιχαλολιάκος, ο οποίος μιλώντας στη «γιορτή ελληνικής νεολαίας» το Σάββατο στο Γουδή δεν δίστασε να χαιρετήσει ναζιστικά τους οπαδούς του! Οπως ο ίδιος, άλλωστε, παραδέχτηκε από το βήμα της εκδήλωσης, ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν είναι κάτι σπάνιο στις τάξεις των χρυσαυγιτών...

Με μια πρωτοφανή και, πέρα από κάθε κανόνα για μέλος του Κοινοβουλίου κίνηση, ο Ν. Μιχαλολιάκος μιλώντας στους συγκεντρωμένους οπαδούς του, ύψωσε το χέρι του σε ναζιστικό χαιρετισμό λέγοντας: «Μας είπανε ναζί. Αυτά τα χέρια μπορεί καμιά φορά να χαιρετάνε έτσι, αλλά είναι καθαρά χέρια, δεν έχουν κλέψει». Νωρίτερα, οι οπαδοί του χαιρετούσαν και οι ίδιοι εμφανώς ναζιστικά, ενώ τον υποδέχονταν στον χώρο της εκδήλωσης.

Πρόκειται για την επισημοποίηση της ναζιστικής πλευράς ενός ανύπαρκτου μέχρι πρότινος κόμματος που είχε ποσοστά στο 0,6% και τώρα καταγράφεται ως τρίτη δύναμη με 14%. Η άνοδος αυτή της "Χρυσής Αυγής" οφείλεται φυσικά κατά κύριο λόγο στην βαθιά αποτυχία του πολιτικού συστήματος να οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση που αυτό οδήγησε αλλά και στην απουσία κάτι καινούργιου στο πολιτικό σκηνικό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης