Η ΝΔ πληρώνει την συνυπογραφή του μνημονίου: Χάνει την αυτοδυναμία.

Κυβέρνηση... συνεργασίας θα προέκυπτε στην Ελλάδα αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega, η πτώση της ΝΔ -μετά την στροφή προς το μνημόνιο και την συγκυβέρνηση - συνεχίζεται. Ήδη το 31% που έπαιρνε πριν λίγους μήνες είναι πολύ μακρυά από το 21,5% που εισπράττει σήμερα.

Συνεπώς, το όνειρο της αυτοδυναμίας που εμφανιζόταν ( και ήταν ) ως ένας ρεαλιστικός στόχος, χάνεται.

Τα ποσοστά των κομμάτων δείχνουν άνοδο της αριστεράς, λόγω αποχωρήσεων από το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνοντας ένα εντελώς ρευστό σκηνικό που επηρεάζει όλα τα κόμματα που βλέπουν τις εσωκομματικές τάσεις να έχουν κάθε λόγο να... αυτονομούνται εντός και εκτός των γραμμών τους.

Οι Έλληνες πολίτες καταλογίζουν στα μεγάλα κόμματα την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, κάτι που φαίνεται να το πληρώνει και ο ΛΑΟΣ!

Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δίνει 21,5% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 15,3% για το ΠΑΣΟΚ.

Στην προηγούμενη μέτρηση, τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ είχε 22,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%.

Ελαφρά αύξηση καταγράφει το ΚΚΕ που φτάνει το 10% έναντι του 9,8%.

Ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 7,1% και στη συνέχεια η Δημοκρατική Αριστερά που καταγράφει δημοσκοπική αύξηση των ποσοστών από το 2,7% το Σεπτέμβριο σε 6,3%.

Άνοδο καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει το 6,1%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι που βρίσκονται στο 3%.

Κάτω από το όριο εκλογής στο Κοινοβούλιο βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3% και το Άρμα Πολιτών που βρίσκεται στο 0,8%.

Το λευκό και το άκυρο βρίσκονται στο 17,5% ενώ δεν γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν το 10,1%.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 89,2% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι απέτυχε το Μνημόνιο. Ακόμη, το 76,7% επιθυμεί «να παραμείνει η Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ» έναντι του 20,8% που έχει αντίθετη άποψη.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο προωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 29,2% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 16%. Την απάντηση «κανένας» έδωσε το 53,8%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης