Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε διαχρονικό οικονομικό τέλμα. Όλοι οι οικονομικοί δείκτες βεβαιώνουν ότι η ύφεση εξαντλεί την δυναμική της επί των ανθρώπων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η ελάχιστη αχτίδα για ανάκαμψη. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει καταντήσει παρατηρητής του οικονομικού αδιεξόδου, περιοριζόμενη στην λιγιστική καταγραφή ανά μήνα των αποτελεσμάτων του μνημονίου - 3.
Τίποτε από τα αυτονοήτως αναγκαία δεν προχωρά: Ανασύνταξη δημόσιου τομές, μηδενισμός γραφειοκρατίας, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, στήριξη και όχι φυλακές για το επιχειρείν κ.λπ. Έτσι η χώρα έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί. Δείτε για παράδειγμα την σημερινή πολιτική ειδησεογραφία. "Συνεχίζονται οι επαφές του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο, ενόψει και της άφιξης της τρόικας στις 3 Απριλίου".
Μόνο η τήρηση του μνημονίου απασχολεί τους πολιτικούς. Θα την είχαν εγκαταλείψει και αυτή αν δεν υπήρχαν οι δόσεις και η τρόικα..!
Σε σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο λοιπόν, εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των συγχωνεύσεων, αλλά και των ζητημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα. (Τα πάντα σε εκκρεμότητα είναι, τρια χρόνια τώρα).
Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία «μαύρη τρύπα» στα έσοδα, ενώ το ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.
Στο θέμα της φορολογίας των ακινήτων δίνει ιδιαίτερη έμφαση η τρόικα, προκειμένου να υπάρξει αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Τέλος, όπως είναι γνωστό, ο υπουργός Οικονομικών έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης της είσπραξης του τέλους στυα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ), γνωστού και ως «χαρατσιού» της ΔΕΗ, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για το 2013. Στην προοπτική αυτή έχουν αντιταχθεί τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.