Η κυβέρνηση καταγράφει με προβληματισμό, "διπλή εστία έντασης"

Η κυβέρνηση παρακολουθεί και ανησυχεί. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως αναδύονται δύο διαφορετικά ρεύματα που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την ομαλότητα, με συνεχείς κινητοποιήσεις που καθίστανται πολλαπλώς επικίνδυνες, καθώς, εκτός των άλλων, οδηγούν σε καταστρατήγηση των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας.

- Το πρώτο ρεύμα συνθέτουν οργανώσεις όπως ο «Ρουβίκωνας» και άλλες ίδιου τύπου «συλλογικότητες» σε συνδυασμό ακόμη και με χούλιγκαν, όπως κατέδειξαν και οι συλλήψεις στη Νέα Σμύρνη.

- Το δεύτερο συγκροτεί μια πιο «πολιτικοποιημένη» τάση, που φαίνεται να επιδιώκει την αναβίωση του 2008 και του 2011 ή, όπως αναφέρει η κυβέρνηση, τη συγκρότηση ενός μετώπου «νεοαγανακτισμένων».

Αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι γεγονότα όπως αυτά της περασμένης εβδομάδας λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και διευκολύνουν την κυβέρνηση. Η αξιολόγηση όμως αλλάζει. Οι εικόνες έντασης υπονομεύουν το κυβερνητικό αφήγημα πως η χώρα βρίσκεται λίγο πριν από την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τη διάρκειας ενός έτους περιπέτεια με τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι, κόστος σωρεύεται και για τον ΣΥΡΙΖΑ: Η «διασύνδεση» του με το ντόμινο των κινητοποιήσεων των τελευταίων εβδομάδων υπονομεύει την προσπάθεια του κ. Τσίπρα για προσέγγιση του λεγόμενου μεσαίου χώρου.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος, «η κόπωση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown και οι υγειονομικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας πρόσφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα πολιτικό δώρο, που όμως αυτός απέτυχε να εκμεταλλευθεί».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης