Η εξουσία μόνη συγκολητική ουσία για το ΠΑΣΟΚ που οσονούπω μπαίνει στην κυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στην... φυσική του θέση: Μακράν της κοινωνίας αλλά στις καρέκλες εξουσίας. Ο αγώνας πάλι δικαιώνεται... Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα είναι ευρύτατος και θα γίνει αφού το κορυφαίο κλιμάκιο της τρόικας ολοκληρώσει τον τριμηνιαίο έλεγχο. Δεν αποκλείεται λοιπόν να ανακοινωθεί εντός του Μαρτίου. Ο κ. Βενιζέλος; Αντιπρόεδρος φυσικά.

Υπήρξε άλλωστε σαφής προαναγγελία για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ στο νέο σχήμα, μέσω της δημόσιας παρέμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο φινάλε του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Μια παρέμβαση που ανοίγει τον δρόμο για σημαντικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Το σίγουρο είναι ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι σε εντελώς διαφορετική «γραμμή» από εκείνη που επέλεξε για το κόμμα του μετά τις εκλογές του Ιουνίου (επιλέγοντας να ορίσει στην κυβέρνηση μη προβεβλημένα και έμπειρα πολιτικά στελέχη). Αυτό δεν αποκλείει και τη συζήτηση για τη μετάβασή του στην αντιπροεδρία.

Η εξουσία είναι διαχρονικά η μοναδική πια συγκολητική ουσία στο συστημικό ΠΑΣΟΚ και η είσοδος στελεχών του στην κυβέρνηση γίνεται για την επιβίωσή του...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης