Η Γερμανία ανησυχεί για την Χρυσή Αυγή αλλά όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι ξυλοδαρμοί μεταναστών (που... επεκτείνονται και σε ξυλοδαρμούς Ελλήνων αρκεί να διαφωνούν μαζί τους) από την Χρυσή Αυγή, έχει προκαλέσει βαθιά ανησυχία στην Γερμανική κυβέρνηση.

Οι Γερμανοί πολιτικοί βλέπουν με ανησυχία το διωγμό των μεταναστών στην Ελλάδα και από τη Χρυσή Αυγή και εκ μέρους τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και από την ελληνική αστυνομία. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το Βερολίνο δεν σκοπεύει να κάνει σχετική παρέμβαση στην Αθήνα. «Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες θα καταφέρουν να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα» είπε αξιωματούχος ανώνυμα.

Αίσθηση προκάλεσαν και πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να βάλει στον «πάγο» τυχόν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα επαναλάβουμε το λάθος του 2000, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε σε εμπάργκο τον συνασπισμό του Λαϊκού Κόμματος με την Ακροδεξιά στην Αυστρία» είπε άλλος διπλωμάτης. Σήμερα κυβερνά πάντως στην Ελλάδα ένα τρικομματικό σχήμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά, και η συνεργασία μαζί του είναι κάτι παραπάνω από «ικανοποιητική»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης