Η Άγκυρα απειλεί Ελλάδα και Καμμένο!

Προκλητική και άνευ προηγουμένου ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

 

«Απαράδεκτες» και «προκλητικές» χαρακτηρίζει η Άγκυρα τις πρόσφατες «ενέργειες και δηλώσεις» του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση, που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με τη μορφή προειδοποίησης, επισημαίνεται ότι «ο υπουργός Άμυνας από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του έχει μία προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, και αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο».
Υπό μορφή ultimatum, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απειλεί ότι η συνέχιση των «ανεύθυνων» -όπως χαρακτηρίζονται από την Άγκυρα- ενεργειών και δηλώσεων του κ. Καμμένου δεν θα υπηρετήσει κανένα άλλο σκοπό παρά μόνο την αύξηση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο.
Επιπλέον, η τουρκική διπλωματία προειδοποιεί ότι η συμπεριφορά αυτή (σσ εννοεί του κ. Καμμένου) θα προκαλέσει βλάβη στις προσπάθειες για την βελτίωση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και την διευθέτηση των προβλημάτων στο Αιγαίο.
Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο λαμβάνοντας μέτρα εντός του πλαισίου του... διεθνούς δικαίου.
«Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, για την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης