Εστίαση και Κυβέρνηση σε θέσεις (αναπόφευκτης) σύγκρουσης - Αγωγές κατά Δημοσίου - Αίτημα για ενίσχυση με βάση το τζίρο

Στην κατάθεση αγωγών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το ελληνικό Δημόσιο προσανατολίζονται επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, καθώς η οικονομική ζημία που έχουν υποστεί είναι πλέον ανυπολόγιστη και την ίδια ώρα θεωρούν ότι η στήριξη από το κράτος δεν είναι επαρκής.

Ηδη έχουν συλλεχθεί περί τα 30-40 αιτήματα μόνο από την Αθήνα, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν ανάλογες κινήσεις και από επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει αντιληφθελι ακόμη ότι ΑΔΙΚΕΙ κυρίως μικρές επιχειρήσεις μη δίδοντας π.χ. επιστρεπτέα και περιφρονωντας τους χαμηλούς έως ανύπαρκτους τζίρους στο λιανεμπόριο. Στην Εστίαση όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει πολύ.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης δεν έχουν δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στο delivery ή στο take away. Είναι κλειστές επί 200 μερες ενώ όπως λένε, βλέπουν ότι  η εστίαση θα επαναλειτουργήσει ξανά τον Μάιο, χωρίς να αποκλείεται να παραταθεί η αναστολή μέχρι τον Ιούνιο. Ζητούν λοιπόν πραγαμτική στήριξη.

Για παράδειγμα, η γερμανική κυβέρνηση δίνει από μόνη της, χωρίς δηλαδή να υπάρχει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις της εστίασης που αντιστοιχούν στο 75% του τζίρου του 2019. Επίσης, και η γαλλική κυβέρνηση δίνει πολύ υψηλές αποζημιώσεις.

Η Εστίαση στην Ελλάδα ζητέι τα αντίστοιχα "έστω και αν το ποσοστό επιδότησης είναι σημαντικά ζαμηλότερο".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης