Επιδείνωση παντού στο ελληνικό πρόβλημα

Όλα χειροτερεύουν στην ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση αδειάζει τα ταμεία όλων των ελεγχόμενων φορέων για να πληρώνει υποχρέωσεις, δεν πληρώνει τίποτε από τις υποχρέωσεις της στο εσωτερικό της χώρας ενώ δεν υπάρχει καμία κίνηση εκσυγχρονισμού της οικονομίας αντίθετα λαμβάνονται αποφάσεις για περαιτέρω ασφυξία.

Στον διεθνή χώρο ο εκνευρισμός κυβερνήσεων και ΜΜΕ με την Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο. Δεν προτείνει τίποτε συγκεκριμένο, ο χρόνος στενεύει, σχέδιο δεν υπάρχει.

Η ΕΕ αποφάσισε το EuroWorking Group να συνεδριάσει το απόγευμα της 8ης Απριλίου και το πρωί της 9ης Απριλίου, καθώς ο χρόνος εξαντλείται σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Ελλάδας για να επιτύχει την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της.

Μετά από διάφορες παλινωδίες η ελληνική πλευρά έδωσε ένα νέο σενάριο που είναι πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% με 1,5% του ΑΕΠ με την υπόσχεση αν τα μέτρα αποδώσουν, το επιπλέον πλεόνασμα να κατευθυνθεί σε κοινωνικές δράσεις.

Τέλος τα διεθνή ΜΜΕ επιτίθενται σφοδρά στην ελληνική κυβέρνηση μιλώντας ακόμη και για σχέδιο διπλού νομίσματος από την πλευρά της.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης