Ελβετική εφημερίδα αποθεώνει την ελληνική κυβέρνηση

Σε άρθρο στην ελβετική Neue Zürcher Zeitung με τον τίτλο «Οι νέοι ήρωες της Ευρώπης». Ο αρθρογράφος αναφέρεται στην Ελλάδα και τα πολλά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει παράλληλα, τις στρατιωτικές απειλές από τον Ερντογάν, το προσφυγικό μέχρι την πανδημία.

«Κανείς δεν θα το πίστευε για την Ελλάδα. Ελέγχει αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο όλες αυτές τις κρίσεις», παρατηρεί η αρθρογράφος.«Είναι η Ελλάδα εκείνη που αποκρούει τις στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες βασικά απευθύνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είναι η Αθήνα εκείνη που αντιστάθηκε στις προσπάθειες εκβιασμού του Τούρκου προέδρου, ο οποίος επιχείρησε να κατευθύνει προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη (…) Ενώ πριν από λίγα χρόνια ήταν ο ασθενής της Ευρώπης, σήμερα οι Έλληνες έχουν γίνει ασπίδα άμυνας κατά του Ερντογάν και των προσφύγων (που έστειλε).

Τα υποτιμητικά πρωτοσέλιδα της Bild στο απόγειο της δημοσιονομικής κρίσης "Δεν θα πάρετε ψίχουλο από μας" ή "Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες" διαβάζονται σήμερα σαν από μια άλλη, μακρινή εποχή".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης