Εκπρόσωποι του λαϊκισμού πίσω από την γκρίνια για την εκδήλώση του Δήμου Αθηναίων

Έτσι κάνουν αντιπολίτευση κάποιοι. Με ψεύδη και προσβλητικούς ισχυρισμούς. Για παράδειγμα μιλάνε για φαραωνικές και σπάταλες πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων χωρίς ίχνος αλήθειας και να γιατί:  

- Το κόστος των 211.000 ευρώ, το επιτελείο του Κώστα Μπακογιάννη κυμαίνεται στα καθιερωμένα επίπεδα. «Είναι χαμηλότερο από πέρυσι και κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων ετών», λέγει ο Δήμος.

- Η επιλογή του καλλιτέχνη στηρίχθηκε στο προφίλ του, που συνάδει με το ύφος των εορτασμών στην αλλαγή του χρόνου. «Εάν επρόκειτο για εορτασμό της Πρωτομαγιάς, δεν θα επιλέγαμε τον Σάκη Ρουβά».

- Το συνολικό ποσό δεν ανταποκρίνεται στην αμοιβή του, αλλά στους μισθούς όλων όσοι θα συνεισφέρουν στην υλοποίηση της συναυλίας, δηλαδή 170 εργαζομένων και 20 εταιρειών· τα δε 17 λεπτά «είναι ο χρόνος που η ΕΡΤ μάς εξασφάλισε για τη μετάδοση της εκδήλωσης».

Οι ίδιοι θεωρούν ότι η κριτική υποκινήθηκε από πολιτικούς χώρους που καλλιεργούν τον λαϊκισμό. «Στον δήμο κάνουμε ορθή οικονομική διαχείριση, διεκδικούμε και αξιοποιούμε ευρωπαϊκά κονδύλια – γιατί θα πρέπει να υιοθετήσουμε τη λογική ότι η Αθήνα δεν είναι σε θέση να διοργανώσει μια γιορτή όπως άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις;», σχολιάζουν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι έχουν να επιδείξουν ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. «Επί των ημερών μας δεκαπλασιάστηκε το street work», αναφέρουν ενδεικτικά. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης