Εκλογές στις 29 Απριλίου. Η αντίστροφη μέτρηση (για το πολιτικό σύστημα) άρχισε.

Πολιτικά κόμματα

Το πολιτικό σύστημα βαριά πληγωμένο οδηγείται σε εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία την 29η Απριλίου. Το σενάριο που ήθελε να παραμείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου -ακόμα και μέχρι τέλους της τετραετίας- κατέρρευσε μετά την αποχώρηση Καρατζαφέρη. Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ έχει απομείνει με 130 βουλευτές. Η  ΝΔ μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εγκαταλείψει την κυβέρνηση Παπαδήμου, με το αιτιολογικό ότι αυτό έχει συμφωνηθεί. Τότε η κυβέρνηση θα καταρρεύσει αμέσως αφού έχει χαθεί η δεδηλωμένη.

Οι εκλογές είναι απολύτως αναγκαίες, δεδομένου ότι η χώρα δεν κυβερνάται. Πέραν των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, τίποτε δεν λειτουργεί. Η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση στους επι μέρους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας, του Πολιτισμού. Ωστόσο οι εκλογές του Απριλίου δεν πρόκειται να αποδειχθούν λύση για την χώρα. Η νέα Βουλή που θα προκύψει θα στηρίζεται στον παλαιοκομματισμό και σε φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα που δεν μπορούν να οδηγήσουν την χώρα όπως πρέπει.

Εκτιμάται ότι η νέα Βουλή θα είναι ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ. Ακριβώς επειδή θα είναι μια Βουλή από "παλιά υλικά" και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα της χώρας, θα έχει περιορισμένη ζωή δίδοντας χρονικά την δυνατότητα, πολιτικά να δημιουργηθεί το καινούργιο.

Στο ΠΑΣΟΚ, μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος είναι τώρα ο κ. Βενιζέλος. Οι υπόλοιποι... διεγράφησαν! Σε τι μπορεί να ελπίζει το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό ένα κεντρικό πρόσωπο του μνημονίου, δημοσκοπικά ποσοστά στο 10% και δεκάδες στελέχη διαγραμμένα; Χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό και με μηδενική επαφή με την κοινωνία;

Στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς έχει την ευκαιρία να ανανεώσει θεαματικά το κόμμα του μετά τις διαγραφές. Να αντικαταστήσει πρόσωπα που δεν έχουν τίποτε να δώσουν πια, με ικανούς τεχνοκράτες που θα δώσουν τον αέρα του καινούργιου που τόσο χρειάζεται. Δεν θα το πράξει όμως...

Ο ΛΑΟΣ σχοινοβατεί. Από την μια ελπίζει να εισπράξει από την αντιμνημονιακή στάση που εγκανιάζει. Από την άλλη, η έλλειψη σοβαρότητας σε καιρούς τόσο δύσκολους δεν βοηθά.

Η Αριστερά -πλην ΚΚΕ- έχει αιφνιδιαστεί. Λαμβάνει υψηλά ποσοστά που δεν ξέρει τι να τα κάνει! Δεν έχει την ικανότητα (ή την θέληση;) να εκπονήσει ένα πρόγραμμα εξουσίας και να δώσει στους πολίτες την δυνατότητα να προσέλθουν στις τάξεις της.

Οι εκλογές και η επόμενη Βουλή θα είναι το κύκνειο άσμα για ένα πολιτικό σύστημα που έχει ξεπεραστεί και ευθύνεται τραγικά για την καταστροφή που βιώνει η χώρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης