Εικόνες βαριάς πολιτικής παρακμής στην επέτειο

Το ΚΚΕ να κάνει λόγο για «όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού αστυνομικής βίας και καταστολής». Υποστηρίζουν πως απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Στην ανακοίνωση το κόμμα σημειώνει: «Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η προστασία από την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί».

Η αστυνομία είναι προφανές ότι δεν δέχτηκε να κάνει τα στραβά μάτια σε μια δεύτερη πορεία του ΚΚΕ μέσα στην ημέρα, που άλλωστε ήταν πολλαπλάσια σε μέγεθος από την προηγούμενη. 

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο κατήφορος στην ελληνική πόλιτική σκηνή συνεχίζεται με προσχηματικές πορείες, λεκτικές αντιπαραθέσεις της υπερβολής και μηδέν ουσία. Κόμματα μακράν της σύγχρονης κοινωνίας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης