Διοικούν την χώρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. (Τώρα οι υπάλληλοι της Βουλής)

Η Ελλάδα κυβερνάται πλέον με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Δεν λειτουργεί ούτε η Βουλή, ούτε το υπουργικό Συμβούλιο. Οι υπουργοί, μόνοι τους, συγκρούονται με την κοινωνία επιβάλλοντας ότι θέλουν: Ο Μανιτάκης απολύει, ο Λυκουρέτζος προσπαθεί να διασπάσει τους φαρμακοποοιύς, τώρα είναι η σειρά των υπαλλήλων της Βουλής.

Οργή έχει προκαλέσει μεταξύ των υπαλλήλων της Βουλής η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μειώνεται περαιτέρω κατά 25% ο βασικός μισθός τους, συμπαρασύροντας σε συρρίκνωση και τις υπερωρίες τους.

Οι υπάλληλοι της Βουλής ομόφωνα αποφάσισαν να προβούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην περάσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ καταγγέλλουν ότι οι συνολικές οι αποδοχές τους μετά και την νέα περικοπή που προωθείται μειώνονται κατά 63%.

Ήδη βρίσκονται σε στάση εργασίας και είναι συγκεντρωμένοι στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου, όπου συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να επιδώσουν υπόμνημα με το οποίο ζητούν να μην υπάρξουν (και) νέες περικοπές των απολαβών τους, καθώς, όπως σημειώνουν, «έχουμε πλέον τον μικρότερο μισθό σε όλο το Δημόσιο, την ίδια στιγμή που αλλού παραμένουν άθικτα ειδικά μισθολόγια, αφορολόγητα και διπλά εφάπαξ».

Προειδοποιούν δε, ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει να φέρει στην Βουλή την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «δεν πρόκειται να κυρωθεί», διευκρινίζοντας ότι «δεν πρόκειται να μπούμε στην αίθουσα της Ολομέλειας».

Είναι ενδεικτική της οργής που επικρατεί η απόφαση της ΔΑΚΕ Υπαλλήλων της Βουλής να αποχωρήσει από τη ΝΔ, στην οποία πρόσκειται.   

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης