Διαλυμένη οικονομικά και κυβερνητικά η Ελλάδα ζει ένα χάος που δεν την οδηγεί πουθενά

Μια χαοτική κατάσταση επικρατεί στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Σαμαρά πέραν των εισπρακτικών μέτρων έχει αποτύχει παντού. Δεν υπάρχει ανάπτυξη, η ανεργία μεγαλώνει, η οικονομική ασφυξία το ίδιο. Η κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ για τίποτε. Κάθε υπουργός έχει προσωπικό βιλαέτι - δείτε πώς κινείται ο Γεωργιάδης στο Υγείας - ενώ στον δημόσιο τομέα η γραφειοκρατία καταστρέφει τα πάντα. (Δείτε τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκάλυψε ότι από τους ΟΤΑ δεν έχει τις ανάγκες τους σε προσωπικό ώστε να μετακινήσει υπαλλήλους).

Η κυβέρνηση κάνει μόνο δυο πράγματα: Πειραματίζεται, όπως αποδεικνύεται και με το νεο φορολογικό το οποίο το... αλλάζει μετά από λίγες ώρες σχεδόν παντού και φορολογεί γιατί μόνο εκεί είναι "επιτυχημένη": Στους άδικους φόρους.

Η φοβερή πολιτικο-οικονομική κρίση που ζεί η χώρα, οφείλεται και στην αντιπολίτευση που ενδεχομένως να είναι χειρότερη και από την κυβέρνηση. Επίσης χωρίς σχέδιο, δεν εμπνέει, ουρά των κυβερνητικών πράξεων, έχει τεράστια ευθύνη που στέλνει ποσοστά στην Χρυσή Αυγή και έχει τη ΝΔ πρώτη στις δημοσκοπήσεις.

Τραγική είναι η κατάσταση στους Έλληνες πολίτες. Πανικόβλητοι, απελπισμένοι, σε φοβερά αδιέξοδα, δεν έχουν ένα κόμμα ή έναν ηγέτη να συσπειρωθούν γύρω τους και δεν βλέπουν να έχει νόημα ακόμα και να διαδηλώσουν. Κάποιοι, πληρώνους ακόμα τους άδικους και εξωφρενικούς φόρους. Κάποιοι άλλοι, έχουν σταματήσει έχοντας πραγματική αδυναμία.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά να συγκροτεί εικονικές πραγματικότητες μια υποτιθέμενης πορείας προς τα εμπρός. Μιλώντας με τον Βεσερβέλ, επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας πολιτικής και γεωπολιτικής περιδίνησης στην περιοχή αλλά μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίσταση "η χώρα στέκεται σταθερή". Είναι πολύ σημαντικό αυτό, κι αν κοιτάξετε πίσω πριν ένα χρόνο ποιος θα το σκεφτόταν, επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα τα πράγματα να πάνε καλύτερα και τόνισε ότι η σταθερότητα συμβάλει στο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη που όλοι θέλουμε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης