Δημοσκόπηση: Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες

Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν: Ψηφίζουμε όλα τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου (εφόσον δήθεν έχουμε και λαϊκή συναίνεση από τις κάλπες) και συνεχίζουμε με το επιχείρημα ότι "τα μνημόνια και τα μέτρα τελείωσαν, βαδίζουμε προς τις καλύτρες ημέρες"

Το είπε και ο Τσίπρας (το Πάσχα θα έχουμε και την ανάσταση της οικονομίας) και ο Καμμένος (τα μνημόνια τελείωσαν) αλλά δεν τους βγήκε. Η χυδαιότητα των καθημερινών ψεμάτων και τα συνεχή σκληρά μέτρα είχαν κόστος. Στις δημοσκοπήσεις πέρασαν σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές μόνιμα στην δεύτερη θέση κάτι που άλλαξε όλο τον σχεδιασμό τους.

Τότε σκέφτηκαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο ώστε είτε να παίρνουν το μπόνους των εδρών οι... δεύτεροι, είτε δεν βάζουν μπόνους οπότε η ΝΔ θα απομονωθεί και πάλι, δεν θα κυβερνήσει μιας και τα κόμματα της Κεντροαριστερας είναι περισσότερα, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να συγκυβερνήσει με αυτά (ενώ έχουν και τον Καμμένο!).

Έρχεται όμως η δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ που δίνει προβάδισμα 11,5% στη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατρακυλά στο 17% οπότε είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα: Όχι μόνο "οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες", αλλά στο βάθος φάινεται και ο τρόπος που θα εγκαταλείψουν την εξουσία. Θα φύγουν κυνηγημένοι, οι περισσότεροι από αυτούς θα χαθούν από την δημόσια ζωή και όσοι μείνουν θα είναι πρόσωπα γραφικά και δακτυλοδεικτούμενα.

Το τσουνάμι των λουκέτων και των νέων χιλιάδων θέσεων ανεργίας (με τον "Μαρινόπουλο" στην πρώτη θέση), οι επερχόμενοι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η συνειδητοποίηση των νέων φόρων και των περικοπών συντάξεων και μισθών και στο βάθος ο κόφτης, συνθέτουν μια πνιγηρή πραγματικότητα που θα μετατραπεί σε μίσος για αυτή την κυβέρνηση.

Σημειώστε ότι πέρα από τον εφιάλτη που περιγράφουν όλα τα παραπάνω για τις ζωές όλων, ακόμα χειρότερη είναι η διαπίστωση ότι όλα γίνοντσι χωρίς να υπάχει ελπίδα, οι θυσίες δεν έχουν κανένα νόημα, βουλιάζουν συνεχώς τα πάντα.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ σημειώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 8%, 6% λαμβάνει το ΚΚΕ, 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, 3% η Ένωση Κεντρώων, 2,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2% οι ΑΝΕΛ, από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας, 5% άλλα κόμματα, ενώ 19% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης