Ο κ. Βορίδης ψεύδεται όταν καταγγέλλει τον Ανδρέα Παπανδρέου για τα δεινά της χώρας. "Ξεχνά" να καταγγείλει και ολόκληρο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα που μιμήθηκε απολύτως τον Παπανδρέου όταν αναλάμβανε την εξουσία.
Τα εγκλήματα του πολιτικού συστήματος κατά της χώρας είναι διαχρονικά ξεκινούν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και έχουν καθορίσει σε απόλυτο βαθμό την πορεία της χώρας προς τα πάσης φύσεως αδιέξοδα. Δεν φταίει δηλαδή μόνο ένας Παπανδρέου, Ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε το 1981. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε την μοναδική ευκαιρία και δυνατότητα να αλλάξει μια για πάντα την Ελλάδα. Να την εκσυγχρονίσει, να επιβάλλει την αξιοκρατία και να προετοιμάσει ένα άλλο μέλλον. Έκανε ακριβώς τα αντίθετα.
Δημιούργησε ένα φαύλο κομματικό κράτος. Ανάξιοι με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα κατέλαβαν την διοίκηση της χώρας, των Περιφερειών, των Δήμων. Η κοινωνία στεγανοποιήθηκε, το κόμμα έγινε κράτος. Η ατιμωρησία των διεφθαρμένων στελεχών, έφερε μια πρωτοφανή διαφθορά, ενώ καταλύθηκαν τα πάντα: Θεσμοί, Δικαιοσύνη, Πολίτευμα, Σύνταγμα.
Ακόμα και οι λέξεις δολοφονήθηκαν. Το ΠΑΣΟΚ οικειοποιήθηκε την "διαφάνεια", την "λαϊκή συμμετοχή", την "αξιοκρατία", το "κυβέρνηση όλων των Ελλήνων" και τόσες άλλες. Οι λέξεις και φράσεις αυτές, ακόμα και σήμερα είναι κενές περιεχομένου. Τις νέκρωσαν.
Τα εγκλήματα αυτούς του καταστροφικού ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου, δεν έχουν τελειωμό. Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια εξουσίας και ενώ η χώρα κατασπατάλησε 500 δις. ευρώ από δάνεια και 100 δισ. ευρώ από επιδοτήσεις, δείτε: Δεν υπάρχουν παρά μόνο τρείς εθνικοί δρόμοι: Αθήνα-Καλαμάτα, Αθήνα-Λαμία και Εγνατία Οδός. Το τρένο έχει καταργηθεί. Τα ελληνικά νησιά ερήμώθηκαν. Και η Παιδεία είναι πια ένα κουφάρι, ένα κέλυφος με μηδενικό περιεχόμενο.
Όμως δεν κυβέρνησε μόνο ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τρείς φορές κυβέρνησε και η ΝΔ (Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σαμαράς) και τον μιμήθηκαν επάξια.
Ενώ το στοίχημα της χώρας θα έπρεπε να είναι πώς θα η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της την εθνική καταστροφή που έφερε συνολικά το πολιτικό σύστημα στην χώρα, η ίδια πολιτική αντίληψη την καταστρέφει.
Ο κ. Βορίδης και οι ομοιοί του θα έπρεπε να αναρωτιώνται: Πώς θα ανορθωθεί όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά, κοινωνικά, πνευματικά η χώρα για μια νεα πορεία. Πότε θα γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις όπως αυτόνομους θεσμούς, νεο Σύνταγμα, εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, ανανέωση των δημόσιων προσώπων, σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης.
Κανείς δεν ασχολείται με τίποτα από όλα αυτά. Πάνω στα ερείπια που άφησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ (αλλά και η αντιπολίτευση που είχε βολευτεί) με τους ίδιους ακριβώς όρους συνεχίζεται από το παλιό πολιτικό σύστημα η νομή της εξουσίας.
Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες τακτικές, η ίδια κοινωνική καταστροφή να συνεχίζεται. Όσο πολιτικά δεν εμφανίζεται το καινούργιο, η Ελλάδα θα βολοδέρνει στον βάλτο του παλιού χωρίς να υπάρχει πραγματική ελπίδα για τα μεγάλα που θα μπορούσε αυτή η χώρα να απολάυσει.
Απέναντι σε μια γενικευμένη σήψη ο Βορίδης είδε μόνο τον Α. Παπανδρέου...