Δεν έχει τέλος η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ (15%)

Οι εκτιμήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρέει δημοσκοπικά επιβεβαιώνονται. Διπλάσια εκλογική δύναμη, καταγράφει η ΝΔ φθάνοντας στο 30%, έναντι του 15% στο οποίο υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταγραφεί ανάμεσα στα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία.

Η ψαλίδα της διαφοράς ανοίγει, καθώς, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η επίδοση της ΝΔ είναι αυξημένη κατά 1,5 εκατοστιαία μονάδα, σε σχέση με την προ μηνός αντίστοιχη έρευνα, και του ΣΥΡΙΖΑ μειωμένη κατά μία μονάδα.

Απίστευτο είναι το ποσοστό απογοήτευσης όπου το 87% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 7,5% που πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών δυνάμεων, στην τρίτη θέση της κατάταξης παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, ενώ η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3% (που ανεβάζουν τις επιδόσεις τους κατά μία μονάδα).

Από 2% καταγράφουν Το Ποτάμι (+0,5%) και οι ΑΝΕΛ, 1,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (-0,5%) και 1% συγκεντρώνει η ΛΑΕ (-0,5%). Το 6,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ 19% (-1,5%) απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης