Για μνήμες Αργεντινής κάνει λόγο το CNN

Τον γύρο του κόσμου κάνουν για άλλη μία ημέρα οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με το σύνολο σχεδόν των διεθνών μέσων ενημέρωσης να έχουν πρώτο θέμα τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης απόψε στη Βουλή.

«Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» γράφει το CΝΝ και σημειώνει ότι «αυτό που βλέπουμε δεν είναι η Ελλάδα του 2011, αλλά η Αργεντινή του 2001». Στην κατακλείδα του άρθρου ο συντάκτης γράφει ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως έκανε ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινή Φερνάντο ντε λα Ρούα».

«Ο έλληνας πρωθυπουργός καλείται για άλλη μια φορά να παραιτηθεί» είναι ο τίτλος του BBC, το οποίο αναφέρεται στην «δραματική» έκκληση, όπως την χαρακτηρίζει,του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Αναφορά, επίσης, γίνεται στην κρισιμότητα της αποψινής βραδιάς.

Το γερμανικό Spiegel αναφέρεται στην ακύρωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τον έλληνα πρωθυπουργό και στην πρόθεση της ΝΔ να προχωρήσει σε μεταβατική κυβέρνηση. «Είναι μια ελληνική τραγωδία ή μία κωμωδία;» αναφέρει στο δημοσίευμα του. «Τουλάχιστον οι πολίτες έγιναν θεατές σε ένα μοναδικό πολιτικό θέαμα στην Αθήνα» τονίζει.

Πρώτο θέμα οι εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Wall Street Journal, η οποία αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός παλεύει να επαναφέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Ο Παπανδρέου, αβέβαιος για το μέλλον, σκοτώνει το δημοψήφισμα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν θα γίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο Παπανδρέου ανοιχτός σε μεταβατική κυβέρνηση» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος για την Ελλάδα στην Corriere della Sera. Τονίζει μάλιστα ότι «μετά τον σεισμό που προκάλεσε στην ήδη άσχημη οικονομικήκατάσταση της Ευρώπης ο έλληνας πρωθυπουργός κάνει πίσω».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης