Γιατί εκλογές την Άνοιξη και γιατί στροφή Μητσοτάκη στους νέους

Η κυβέρνηση, βρίσκεται εξ αιτίας της αντιπολίτευσης σε προεκλογική περίοδο, σε μια εποχή που να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, όπως είναι το ενεργειακό, ο μεγάλος πληθωρισμός και η ακρίβεια, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα που υπό κάποιες συνθήκες μπορεί να φέρει ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κάνει εκλογές τον Μάρτιο ή Απρίλιο του 2023, δηλαδή σε 8 με 9 μήνες. Αν αφαιρέσει κανείς το καλοκαίρι μένουν επτά μήνες. Γιατ'ι την Άνοιξη; 

- Γιατί δεν μπορούν να γίνουν αργότερα αφού οι εκλογές θα είναι διπλές θα κρατήσουν δυο μήνες και πρέπει να αποφύγουμε την τουριστική περίοδο.

- Γιατί το έχει πει πολλές φορές και θέλει να είναι συνεπής προς τους πολίτες.

- Γιατί πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει τελειώσει από το Φθινόπωρο και θα έχει μειωθεί η ακρίβεια. 

- Γιατί θα εξαγγείλει νέα αυξηση του κατώτατου μισθού, φορολογικές ελαφρύνσεις και μέτρα ανακούφισης.

Εκλογές το Φθινόπωρο δεν θα γίνουν εκτός αν υπάρξει πρόβλεψη ότι... όλα θα γίνουν χειρότερα και θα πρέπει να τα προλάβει βαζοντας πριν κάλπες.

Επίσης ένα ζήτημα έιναι οι πυρκαγιές φέτος. Η κυβέρνηση έιναι έτοιμη να δώσει μάχη για να μην ζήσει τα περσινά.

Στο πλαίσιο της άτυπης, αλλά ουσιαστικής προεκλογικής του προεκλογικού αγώνα που έχει ξεκινήσει πια, η κυβέρνηση εστιάζει σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες που μπορεί να κρύβουν παγίδες, αλλά και σε κοινωνικές ομάδες που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την αυτοδυναμία, η οποία είναι πάντα ο κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Η Νέα Δημοκρατία ρίχνει το βάρος σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που θα κρίνουν την αυτοδυναμία. Οι νέοι αποτελούν μία από αυτές, καθώς στις εκλογές του 2019 ήταν η μόνη κοινωνική ομάδα που η Ν.Δ. δεν κατάφερε να περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις επόμενες εκλογές θα προστεθούν ακόμα 400.000 (αν γίνουν το 2023) ή 320.000 (αν γίνουν το 2022) νέοι ψηφοφόροι, κάνοντας ακόμα πιο ρευστό το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. στις ηλικίες 25-34 βρίσκεται σε ποσοστά πέριξ του 25%, ενώ πιο υψηλά είναι τα ποσοστά της στις ηλικίες 17-24 που κινούνται γύρω στο 29%-30%. Και στις δύο περιπτώσεις όμως είναι χαμηλότερα από το πανελλαδικό της

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης