Γεννηματά: Ακατανόητο να εμποδίζουμε την ψήφο αποδήμων

«Κανένας περιορισμός στην ψήφο των αποδήμων. Δεν κατανοώ τι νόημα έχει η λογική των περιορισμών», τόνισε σε συνέντευξή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

Η κ. Γεννηματά, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης», σημείωσε ότι  «Αυτή είναι η θέση μας εδώ και ένα χρόνο που άνοιξε η συζήτηση και δεν πρόκειται να δεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη των αποδήμων». 

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε, «ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους αποδήμους που δυσκολεύονται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ, παρότι έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Επιπλέον, υποστήριξε, όπως έχουμε προτείνει πρέπει να δοθεί και η δυνατότητα επιστολικής ψήφου - με τις απαραίτητες διασφαλίσεις διαφάνειας – ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρεσβείες ή προξενεία της Ελλάδας». 

«Δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος να χαθεί αυτή η ευκαιρία για τους απόδημους. Γιατί δεν θα υπάρξουν οι 200 ψήφοι που απαιτεί το Σύνταγμα. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα απογοητευτική», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης