Βενιζέλος: Να μη συνδεθεί το θέμα των αποζημιώσεων με το τρέχον πρόγραμμα

Με μια σύντομη ιστορική αναδρομή σε σχέση με το θέμα των διεκδικήσεων των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, ξεκίνησε την παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σχετική συζήτηση, το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι το γεγονός ότι μετά την Κατοχή ακολούθησε ο Εμφύλιος έχει άμεσες επιπτώσεις και στον τρόπο που δεν διεκδικήθηκαν οι γερμανικές αποζημιώσεις. Σημείωσε ότι η Βουλή προβαίνει σε μια πράξη εθνικής ενότητας και συναίνεσης και αναφέρθηκε στον «τεχνητό διχασμό», όπως είπε, σε δήθεν μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.
«Τελικά η γοητεία του ψέμματος έχει ταλαιπωρήσει το έθνος ιστορικά», παρατήρησε.
Επιπλέον ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία να ειπωθεί ρητά και κατηγορηματικά ότι το ζήτημα των αξιώσεων έχει τεθεί κατ' επανάληψη με πολιτικό και νομικό τρόπο. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, επίσης, ότι λίγο πριν τις εκλογές υπήρξε δήλωσή του που διατήρησε το θέμα ανοιχτό. Πρόσθεσε πως δεν έγινε αυτό για τις ανάγκες της εσωτερικής επικοινωνίας. Τόνισε, επίσης, ότι δεν θα πρέπει να συνδεθεί το θέμα των διεκδικήσεων με τη διαπραγμάτευση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης