Βαρουφάκης: Στενοχωριέμαι με την κριτική Γλέζου, όχι με του Μηλιού

Στενοχωρημένος για την κριτική Γλέζου δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Αντένα και στο Γιώργο Παπαδάκη.

Πέραν των οικονομικών θεμάτων ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν αποκαλυπτικός και για τα πολιτικά θέματα καθώς απάντησε σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.
Ο Γιώργος Παπαδάκης του ζήτησε αρχικά να σχολιάσει την τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου την προηγούμενη εβδομάδα, την επόμενη ημέρα της συμφωνίας.

«Αν υπήρχε χρόνος να συζητήσουμε και να καταλάβει τι έχουμε κάνει. Να πιούμε ένα τσίπουρο... προφανώς θα τον πείσουμε για όσα πετύχαμε. Στεναχωρήθηκα από την τοποθέτησή του ότι δεν εφαρμόζουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», απάντησε ο κύριος Βαρουφάκης.
Αντίθετα υποβάθμισε την κριτική του Γιάννη Μηλιού για τον οποίο είπε ότι δε στεναχωριέται.
Πρόσθεσε όμως ότι στενοχωριέται όταν ακούει «από  δικό μας εσωτερικό (στέλεχος) το αφήγημα της ΝΔ» και υποστήριξε πως «το τέλος της αυτοματοποιημένης λιτότητας είναι μια τεράστια επιτυχία». «Πετύχαμε να ακυρωθούν όλα τα υφεσιακά μέτρα; Αυτό είναι επιτυχία. Άρα δεν υπάρχει επέκταση μνημονίου, υπάρχει κατάργηση. Υπάρχει εκατέρωθεν συμβιβασμός. Το μνημόνιο μου έλεγε να μειώσω τις συντάξεις» σημείωσε ο υπουργός των Οικονομικών.
Εξάλλου, σε ερώτηση για τις εσωκομματικές τριβές απάντησε: «Δεν είναι ωραία η αντιπαράθεση; Δεν είναι ωραίο αυτό; Έτσι τους πείσαμε. Μετά την ουσιαστική πτώχευση του 2010 ο ελληνικός λαός δεν έχει καταλάβει – συνειδητοποιήσει ότι είναι η πάρα πολύ στενή η βαθμίδα ελευθερίας που έχουμε στις διαπραγματεύσεις. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι αυτό;» και πρόσθεσε: «Έχω πει ότι οι απλουστευτικές κορώνες δε βοηθάνε» τόνισε και έσπευσε να σημειώσει ότι δεν είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος.
Πρόσθεσε ότι ήταν λάθος που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «εχουμε και εμείς τα δικά μας μαργαριτάρια».


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης