Αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ: Ή αλλάζουμε ως κόμμα ή φεύγουμε

Ένα άλλο ΠΑΣΟΚ αναδύεται μέσα από τα σπλάχνα του και απαιτεί καταγγελία των μνημονίων, αποχώρηση από την συγκυβέρνηση και - στο βάθος - εκλογή νεας ηγεσίας. Εν ολίγοις ο κ. Βενιζέλος έχει πια νια ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση.

Πιο συγκεκριμένα σε πανελλαδική σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες έβαλαν πέντε «κόκκινες γραμμές» προς την ηγεσία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν λάβουν αρνητική απάντηση, μπορεί και να αποχωρήσουν μαζικά από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος πρότεινε, ως επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας και υιοθετήθηκε εν συνεχεία από τους παρευρισκόμενους, την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση (καμία κυβερνητική συνεργασία, καμία κυβερνητική εμπλοκή), καταγγελία των πολιτικών των Μνημονίων και των εκβιασμών της τρόικας, όχι άλλες θυσίες, πολιτική λύση στο πλαίσιο των διεθνών συσχετισμών και της ευρωπαϊκής προοδευτικής λογικής, τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου που θα συζητηθούν τα πάντα (κάποιοι από τους ομιλητές υπονόησαν και ζήτημα αλλαγής της ηγεσίας), την ανασυγκρότηση του κόμματος και διάλογο με τις άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις.

Στη συνάντηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας συμμετείχαν ο Κ. Σκανδαλίδης (!) καθώς επίσης οι κ. Α. Κακλαμάνης, Θ. Μωραΐτης, οι πρώην βουλευτές Ν. Σαλαγιάννης, Αννα Νταλάρα, Μαρία Θεοχάρη, Α. Παπαθανάση, Τ. Σιδηρόπουλος, οι κ. Σπ. Παπασπύρος, Π. Λάμπρου, στελέχη τραπεζών όπως ο Γ. Γαμβρίλης και η Ντίνα Λάζαρη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης, δήμαρχοι όπως οι κ. Ασκούνης, Καλλίρης, περίπου 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τοπικά στελέχη κ.ά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης