Αποδοκιμασία ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση: Στο +16,6% η ΝΔ

Σταθερά μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc με το κυβερνών κόμμα να επικρατεί στον χώρο του κέντρου.

Μετά από 22 μήνες διακυβέρνησης και 15 μήνες διαχείρισης της πανδημίας η καταγεγραμμένη μέχρι πρότινος κόπωση των πολιτών δίνει τη θέση της σε μία μικρή βελτίωση στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος και της δημοφιλίας του πρωθυπουργού την ώρα που οι πολίτες αποδοκιμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική του τακτική.

Η Νέα Δημοκρατία με 39,3% διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 16,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 22,7%. Χωρίς την αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά είναι στο 15,4%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 36,4%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την εξέταση των ευρημάτων της δημοσκόπησης αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζουν  οι ψηφοφόροι που τοποθετούνται στον χώρο του κέντρου. Η ΝΔ πλειοψεί με 42,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που αποσπά μόνο το 12,2% έρχεται τρίτος, πίσω από το Κίνημα Αλλαγής που λαμβάνει ποσοστό 14,4%

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, αντίστοιχη είναι η εικόνα στην «μάχη» μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τον κ. Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 51,3% έναντι 22% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης