Απάντηση Αβραμόπουλου για τη ΜΚΟ

Απάντηση στο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, το οποίο εμπλέκει το όνομά του στο Qatargate μιλώντας για τη σχέση του με τη ΜΚΟ του φερομένου ως «εγκεφάλου» στην υπόθεση, Αντόνιο Παντσέρι, έδωσε στη δημοσιότητα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η συμμετοχή μου στον οργανισμό Fight Impunity ήταν εξαρχής απολύτως χωρίς εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες. Η επιτροπή που συμμετείχα, μεταξύ των άλλων μαζί με προσωπικότητες όπως η Φ. Μογκερίνι, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ και η γερουσιαστής Εμα Μπονίνο, ήταν τιμητική.

Για τη συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα τη συνόδευε ζήτησα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία και μου δόθηκε γραπτώς από την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αντίστοιχη θετική γνωμοδότηση για τη συμμετοχή μου στην τιμητική επιτροπή της Οργάνωσης δόθηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή ηθικής (Independent Ethical Committee) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου 2020.

Η αποζημίωση ήταν για ένα χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, με το ποσό των 5.000 ευρώ μηνιαίως, το οποίο δηλώθηκε και φορολογήθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο (τελικό ποσό: 3.750 ευρώ).

Μετά από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2022, επειδή η δραστηριότητα του Οργανισμού είχε ατονήσει, ζήτησα και σταμάτησε η αποζημίωση.

Από τον Μάρτιο και μετά, η συμμετοχή μου είχε ουσιαστικά τελειώσει. Μόλις δε πληροφορήθηκα τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες, υπέβαλα αμέσως και αμετάκλητα την παραίτησή μου και ζήτησα να αφαιρεθεί το όνομά μου από το website, από κοινού με τις άλλες προσωπικότητες που μετείχαν στην επιτροπή».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης