Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το γρηγορότερο

Το δημοψήφισμα αποτελεί απόδειξη ακραίας ανευθυνότητας και αδιεξόδου της κυβέρνησης, που είναι σε πανικό και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο για να σταματήσουν οι ακραίοι τυχοδιωκτισμοί, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα είναι εκβιασμός κι όχι έκφραση του λαού. Κήρυξε, δε, «ανένδοτο αγώνα για να διώξουμε την ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση» και χαρακτήρισε τις εκλογές λύτρωση για τη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που δεν εμπιστεύεται είναι τη δημοκρατία και το λαό, γιαυτό φοβάται τις εκλογές. «Δικό μας καθήκον είναι να ανοίξουμε το δρόμο για τις εκλογές. Να ανοιχθούμε στην κοινωνία. Να δείξουμε ότι δεν είμαστε ίδιοι» σημείωσε.

Εξέφρασε την άποψη ότι «το δημοψήφισμα είναι αυτό που προκαλεί την αστάθεια κι όχι οι εκλογές» και τόνισε: «Οι εκλογές είναι λύτρωση για τη χώρα από την ανεύθυνη κι επικίνδυνη κυβέρνηση. Όλοι οι Έλληνες προσβλέπουν σε μας να μην αφήσουμε τον κ. Παπανδρέου να πάρει τη χώρα στο γκρεμό μαζί του».

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τη ΝΔ ως «εγγυήτρια δύναμη σταθερότητας και ευρωπαϊκής προοπτικής και αξιοπρέπειας» και επισήμανε: «Δεσμεύομαι για πράγματα ταπεινά και για πράγματα μεγάλα. Τα ταπεινά είναι η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή. Και τα μεγάλα είναι η προστασία του εθνικού συμφέροντος και η εθνική κυριαρχία».

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης