Αντί να περιγράψουν στην κοινωνία τι σχέδια έχουν για την Ελλάδα, παραγοντίζουν κρυπτόμενοι στο εσωτερικό της ΝΔ

Αντί να αποτανθούν στα 10.000.000 των Ελλήνων παρουσιάζοντας αναλυτικά τα μέτρα για έξοδο της χώρας από την κρίση και ανακούφιση των πολιτών, αντί να αποτανθούν σε όλο τον ελληνικό λαό και να του ζητήσουν να συσπειρωθεί γύρω από αυτή την πρότασή τους, οι τέσσερις μονομάχοι της ΝΔ κινούνται μόνο στο εσωκομματικό παρασκήνιο αφήνοντας όλη την υπόλοιπη κοινωνία θεατή: Απέξω.

Η μονομαχία των τεσσάρων στη ΝΔ με στόχο την αρχηγία του κόμματος έχει εντυπωσιάσει αρνητικά. Η Ελλάδα διαλύεται από την ακυβερνησία και την απόλυτη έλλειψη σχεδίου. Οι πολίτες βιώνουν έναν καθημερινό άγος, ακούγοντας για νέους φόρους παντού, για περικοπές συντάξεων, για εξώσεις και πλειστηριασμούς των σπιτιών τους.

Μέσα σε αυτόν τον καθολικό τρόμο, όλοι περιμένουν επιτέλους κάποιος να μιλήσει. Να εξηγήσει γιατί ζούμε ότι ζούμε και κυρίως να πει τι πρέπει να γίνει ώστε αυτός ο καταστροφικός κατήφορος να σταματήσει.

Θα περιμέναμε λοιπόν οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ να κάνουν το αυτονόητο: Απευθυνόμενοι όχι στο στενό κομματικό ακροατήριο τους - που ένας Θεός ξέρει πόσοι είναι πια - αλλά ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των Ελλήνων πολιτών, να περιγράψουν με σαφήνεια και λεπτομέρειες τι χρειάζεται η χώρα για να ανακάμψει.

Θα περιμέναμε να αποτανθούν στα 10 εκατ. των  Ελλήνων και αφού τους περιγράψουν αναλυτικά τα μέτρα ανακούφισης των ανθρώπων και της αγοράς, αφού καταθέσουν όλα τα μέτρα που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία για να συνέλθει να πουν: "Ελάτε να γραφτείτε στη ΝΔ, ελάτε να ψηφίσετε, έχουμε ΣΧΕΔΙΟ". 

Μιλώντας σε όλους τους Έλληνες και περιγράφοντας όλα όσα πρέπει να γίνουν, όχι μόνο θα ακούγαμε επιτέλους κάτι για το μέλλον μας αλλά και οι ίδιοι θα προσέλκυαν νέους ψηφοφόρους στο κόμμα τους.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν έχουν σκεφτεί. Έχουν αφοσιωθεί στο έντονο παρασκήνιο, τηλεφωνούν σε μικρο-κομματάρχες για να εξασφαλίσουν ψήφους, έχουν ταμπουρωθεί στο κομματικό μαντρί και μέχρις εκεί. Όλη η υπόλοιπη κοινωνία είναι απέναντι, θεατής.

Οι τέσσερις της ΝΔ δεν τολμούν και φυσικά ότι χάνουν μια τεράστια ευκαιρία να προσφέρουν σε όλους μας το διαφορετικό, δηλαδή να μας αποδείξουν ότι δεν είναι μονίμως εκφραστές του χθες. Ότι επιτέλους εκφράζουν και κάτι από το αύριο. Δυστυχώς (και για αυτούς).

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης