Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις - Κινήσεις "ήρεμης δύναμης" σχεδιάζει ο Μητσοτάκης

Μεγαλώνει η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στις πρώτες δημοσκοπήσεις είχε καταγραφεί στο 3,3% - 3,7%. Τώρα βρίσκεται στο 4,5%-5% και μάλιστα με πρωτοφανείς ανατροπές στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και στην παράσταση νίκης.

Έτσι λοιπόν καταγράφεται ήδη διαφορά 4,5% (ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%) υπέρ της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 και την εκπομπή EveningReport του Γιώργου Κουβαρά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (27% έναντι 25%) ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 44% έναντι 40% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, ΚΚΕ 6%, Χρυσή Αυγή 6%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 5%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.

Στη ΝΔ έχουν αντιληφθεί ότι το κόμμα μπήκε ξανά στο παιχνίδι της εξουσίας. Στην ηγετική ομαδα της ΝΔ πιστεύουν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αποβεί υπέρ της ΝΔ και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τις επόμενες εβδομάδες θα προβάλλεται ως «ήρεμη δύναμη» και «πολιτικός με κύρος και ήθος» που έχει "σημαία" την αλήθεια έναντι του κυβερνητικού λαϊκισμού και αμοραλισμού.

Επίσης η ΝΔ θα κινηθεί επιθετικά, εκτός αν αλλάξει γραμμή πλεύσης η κυβέρνηση, και σε πρώτη φάση θα αναδείξει τις συνέπειες της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλ. την παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία, την απώλεια επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων και την κομματική διάβρωση του κράτους και των θεσμών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης