Αναμένεται ρελάνς Σαμαρά στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας - Σφοδρές οι αντιδράσεις

πλειστηριασμοί

Ο κ. Σαμαράς είναι έτοιμος να κάνει πίσω στο θέμα των πλειστηριασμών και να κερδίσει μια ακόμη χρονική παράταη στην διακυβέρνηση της χώρας. Το πιθανότερο σενάριο είναι η παράταση μέχρι τέλους του 2014 όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας πλην αυτών που αποδεδειγμένα έχουν καταθέσεις και δεύτερα ακίνητα αξίας.

Πάντως στην Βουλή υπήρξε ομοβροντία αποδοκιμασιών κυρίως κατά του Στουρνάρα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε πως τα περί κινδύνου κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος «δεν είναι σωστά»:

«Έχουμε παρελθόν στις ρυθμίσεις αυτές. Δεν υπάρχει αγωνία να βρούμε κάτι καινούργιο. Υπάρχει το πολιτικό θέμα - εάν εκτιμούμε πως οι συνθήκες ύφεσης και ανεργίας είναι τόσο έντονες ώστε να κρατήσουμε για έναν χρόνο ακόμη, τη στάση που κρατήσαμε μέχρι σήμερα. Για όσους δεν το θυμούνται, η αναστολή των πλειστηριασμών ψηφίζεται από την ελληνική Βουλή επί τρία συνεχή χρόνια, συνοδευόμενη από τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ζήτησε δε να αποσαφηνίσει ο πρωθυπουργός τις προθέσεις του: «Η πιο σίγουρη, απτή και συγκεκριμένη λύση, θα είναι αυτή της επανάληψης της αναβολής, τις επόμενες ημέρες. Αλλιώς, η τροπολογία θα επανέλθει την επόμενη Παρασκευή», κατέληξε ο επικεφαλής της «Συμφωνίας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης καταδικάζοντας τη σημερινή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Πολυτεχνείο, εκτίμησε πως η κυβέρνηση επιχειρεί με τέτοιου είδους επικοινωνιακές τακτικές «να καλύψει τον νέο της άθλο, της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών»: «Πάτε να επιτρέψετε το ξεσπίτωμα των ελληνικών οικογενειών, υποτίθεται με κοινωνικά κριτήρια, υποτίθεται για να διασώσετε τις τράπεζες. Δεν τις σώζετε έτσι: Θα καταρρεύσουν και οι τράπεζες, και η οικοδομή», προειδοποίησε ο βουλευτής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης