Ακόμα δυσμενέστερα στην πράξη τα αντεργατικά μέτρα του μνημονίου

λογαριασμοι

Τα αντεργατικά μέτρα στην πράξη είναι... χειρότερα από αυτά που περιέγραψαν στην Βουλή οι της κυβέρνησης μέσω του μνημονίου. Για παράδειγμα οι εργοδότες που δεν είναι μέλη των οργανώσεων που μετέχουν στη διαπραγμάτευση για την εθνική συλλογική σύμβαση (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) από τις 12 Νοεμβρίου δεν δεσμεύονται από τους μισθολογικούς όρους της σύμβασης. Δηλαδή πρέπει να δίνουν μόνο τον κατώτερο μισθό και τις τριετίες (που έχουν παγώσει), αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν επίδομα γάμου (που είναι 10% του μισθού).

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει πως «το υπουργείο Εργασίας νομοθετεί μέσω ψευδεπίγραφων εγκυκλίων ακόμη πιο δυσμενείς προβλέψεις από αυτές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που εν μια νυκτί ψήφισε στη Βουλή, επισπεύδοντας τους χρόνους εφαρμογής των παράνομων μέτρων».

Ανατροπές στις αποζημιώσεις -ακόμα και στην περίπτωση της συνταξιοδότησης- φέρνουν οι νέες ρυθμίσεις. Οσοι έχουν πάνω από 16 έτη στον ίδιο εργοδότη θα δουν την αποζημίωσή τους να «παγώνει» στα επίπεδα που είναι φέτος, ακόμα και αν συνεχίζουν να εργάζονται.

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι είναι πολλά χρόνια στον ίδιο εργοδότη και με μισθό άνω των 2.000 ευρώ, καθώς θα μπει πλαφόν στο καταβαλλόμενο ποσό. Ανατροπές έρχονται και για όσους προσληφθούν από εδώ και στο εξής, καθώς όσα χρόνια και αν εργαστούν θα παίρνουν αποζημίωση το πολύ 12 μισθούς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης