Έτοιμος ευρύς ανασχηματισμός (στην πρώτη ευκαιρία)

 

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κυβέρνηση και κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθούν να έχουν υψηλή δημοτικότητα, αλλά έχει κάνει την εμφάνισή της η πρώτη κυβερνητική κόπωση, αποτέλεσμα κυρίως της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης, πάνω στην οποία η αντιπολίτευση "χτίζει" σχέδιο φθοράς. 

Με βάση τα παραπάνω, είναι θέμα χρόνου να γίνει ο ευρύς ανασχηματισμός που έχει έτοιμο ο πρωθυπουργός εδώ και μήνες. Στην πρώτη ευκαιρία, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε αλλαγές, θέλοντας α) Να προχωρήσει στο μπαράζ μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν τη χώρα β) Να διορθώσει καθυστερήσεις, τις οποίες δεν δικαιολογεί.

Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι απόλυτος. Θα αλλάξει υπουργούς αξιοποιώντας νέα πρόσωπα, πιθανόν και από τον κεντρώο χώρο, με σκοπό η νέα κυβέρνηση να "τρέξει" όσο καλύτερα γίνεται κάθε εκκρεμότητα. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι ο χρόνος κυλά γρήγορα - ήδη κυβερνά 17 μήνες - ενώ η πανδημία καθυστέρησε επί μήνες τον σχεδιασμό του.

Ο ανασχηματισμός αυτός θα επιβεβαιώσει κάτι που πολλές φορές έχω επισημάνει: Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές, ούτε την Άνοιξη όπως πολλοί αρχίζουν να υποστηρίζουν. 

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συμπληρώσει 4ετία και με βάση το έργο που θα έχει παραχθεί να πάρει μια ακόμη τετραετία. Σκέπτεται έτσι διότι α) Πιστεύει ότι θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα αυτού του έργου και στις εκλογές θα ανταμειφθεί και β) Θέλει να αποδείξει ότι ο παλαιοκομματισμος με αιφνιδιαστικές εκλογές κ.α. δεν τον αφορά. Ότι ο ίδιος έχει τον αφήσει πίσω του. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης