Έρχεται φορολογικό νομοσχέδιο-φάντασμα που θα σαρώσει την Ελληνική κοινωνία. Το συντάσσει ο κ. Βενιζέλος εν αγνοία κυβέρνησης, κομμάτων και όλων των φορέων.

Η προσπάθεια διάσωσης του καταχρεωμένου Ελληνικού κράτους, είναι εντελώς αποκομμένη από την διάσωση της Ελληνικής κοινωνίας.


Η κυβέρνηση Παπανδρέου, επιχειρεί να διασώσει το καταχρεωμένο ελληνικό κράτος με δύο τρόπους.
  1. Υπερφορολογώντας με άδικα και αιφνιδιαστικά μέτρα το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
  2. Συννενοούμενη με τους δανειστές της χώρας ( ΕΕ-τρόικα-Τράπεζες), για δεκαετή ρύθμιση που προβλέπει άγρια λιτότητα και καθημερινή επιτήρηση της χώρας από αυτούς.

Εν ολίγοις, η όποια προσπάθεια διάσωσης του ελληνικού κράτους, είναι εντελώς αποκομμένη από την διάσωση της ελληνικής κοινωνίας.

Μάλιστα στην προσπάθειά της να διασώσει πάση θυσία μόνο το κράτος, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος. Το νομοσχέδιο αυτό το χειρίζεται εν κρυπτώ ο ίδιος, αφού κανένας, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, γνωρίζουν οτιδήποτε!

Με το νομοσχέδιο αυτό θα επιβληθεί ένα εντελώς νέο φορολογικό σύστημα, που αναμένεται να εξαπολύει άγριο φοροκυνηγητό επί δικαίων και αδίκων! Κανείς από τους οικονομικούς-κοινωνικούς φορείς της χώρας δεν έχει ενημερωθεί, ούτε πρόκειται φυσικά. Όταν πάντως δημοσιοποιηθεί αναμένεται νέα κοινωνική έκρηξη...

Στο μεταξύ πέραν του νομοσχεδίου-φάντασμα που θα πιάσει όλους τους Έλληνες στον ύπνο, ο κ. Βενιζέλος ανήγγειλε ήδη νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, "κάθε φορά που το πρόγραμμα λιτότητας δεν θα πιάνει τους στόχους του", δηλαδή...συνεχώς! Όπως έχει αποδειχθεί, εδώ και δύο χρόνια, αυτή η κυβέρνηση, ποτέ δεν έπιασε κανεναν φοροεισπρακτικό στόχο, επιβάλλοντας συνεχώς νέους πρόσθετους φόρους.

Στο μεταξύ βάσει όσων είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει:

  • Το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 100 δισ. ευρώ.
  • Από το δάνειο αυτό περίπου 70-80 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών αναγκών και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων της χώρας στην τριετία 2012 -2014.
  • Μέρος από το δάνειο των 100 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Οι εκτιμήσεις για το ύψος του ποσού αυτού διίστανται. Η ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή ΕΒΑ τα υπολογίζει στο επίπεδο των 30 δισ. ευρώ και η Goldman Sachs στα 20 δισ. ευρώ.
  • Η «Επιτροπεία» θεωρείται δεδομένη. Ο κ. Βενιζέλος την παρουσίασε σε περιτύλιγμα λέγοντας πως «έπειτα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης αποφασίστηκε να σταματήσει η δραματοποίηση των επισκέψεων της τρόικας», τονίζοντας ότι «η παρουσία τους θα είναι συνεχής και τακτική» για να καταλήξει λέγοντας πως η κυριότητα και η ευθύνη του προγράμματος ανήκουν στην Ελλάδα.
  • Παραμένουν σε ισχύ τρεις όροι της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που αφορούν τα μικρότερα επιτόκια, τη μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής και την επιμήκυνση της περιόδου χάριτος. Συνεπώς, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μπορεί να φτάσει και στα 30 έτη, καθώς η περίοδος χάριτος είναι 10 ετών. Δηλαδή, τα δάνεια που λαμβάνουμε μπορεί να ξεπεράσουν κατά πολύ το 2040, καθώς ξεκινούν από το 2010. Οπότε και ο έλεγχος της τρόικας θα κρατήσει μέχρι την αποπληρωμή των δανείων το 2040. Αναφορικά με τα επιτόκια δανεισμού, θα κυμαίνονται γύρω στο 3,5%.
  • Το κούρεμα κατά 50% του ιδιωτικού χρέους 206 δισ. ευρώ από ομόλογα τα οποία έληγαν μέχρι και το 2035.
  • Στόχος είναι το δημόσιο χρέος να περιοριστεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο με βάση διεθνείς όρους. Το ανταλλάξιμο χρέος των 206 δισ. ευρώ θα μειωθεί κατά 50%, στα 103 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό, η μείωση του χρέους υπολογίζεται στο 50% του ΑΕΠ έναντι 11,6% της μείωσης που είχε υπολογιστεί με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.
  • Το όφελος από τη μείωση των τόκων, με μέσο ετήσιο επιτόκιο 4,5%, υπολογίζεται στα 4,5 δισ. ευρώ ετησίως ή περίπου 2,2% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι σήμερα οι τόκοι ανέρχονται σε 18 δισ. ευρώ ετησίως.
  • Η συμφωνία μείωσης του χρέους το ρίχνει στο 120% του ΑΕΠ ή περίπου 53 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς υπολογίζονταν ότι θα φτάσει στο 173% του ΑΕΠ το 2020.
  • Τα επιπλέον 30 δισ. ευρώ δανείου δίνονται για τη στήριξη των τραπεζών σε ρευστό. Δηλαδή, για κάθε 100 ευρώ χρέους εκτιμάται ότι θα δίνονται 15 ευρώ σε ρευστό, τόσο στις ελληνικές όσο και στις ξένες τράπεζες, που θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων (PSI).
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης