Ένας στους δυο νέους κατά του εμβολίου - Ντελίριο ύβρεων και ψευδολογίας από Βελλόπουλο που δηλώνει: Δεν εμβολιάζομαι

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, «σίγουρα όχι ή μάλλον όχι» στο εμβόλιο δήλωσε το 30% των ερωτηθέντων. Αυτός είναι ο μέσος όρος που προκύπτει με βάση και τις υπόλοιπες μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί πρόσφατα (MRB 37,7%, Metron Analysis 41%, Interview 23,7%). Ποια είναι, όμως, η ταυτότητα όσων θα αρνηθούν από τον Ιανουάριο να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τον κορωνοϊό; 

Η μελέτη με βάση την ηλικία των πολιτών που εμφανίζονται αρνητικοί ως προς το εμβόλιο παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στη δημοσκόπηση της Pulse, το 51% μεταξύ 17-29 ετών έχει δηλώσει «σίγουρα όχι ή μάλλον όχι» πως δεν θα κάνει το εμβόλιο. 

Την άμεση αντίδραση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε το αντι-εμβολιαστικό παραλήρημα Βελόπουλου από το βήμα της Βουλής, όπου μεταξύ άλλων προχώρησε και σε συκοφαντικές και ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον μελών της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι «προτιμώ να είμαι ψεκασμένος, παρά μπολιασμένος», ωστόσο δεν έμεινε εκεί: Εξαπέλυσε επίθεση κατά μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατονομάζοντας και αφήνοντας υπόνοιες περί χρηματισμού τους προκειμένου να εκφοβίζουν τον κόσμο.

«Έχουν βάλει τους ειδικούς να κάνουν μονομερή ενημέρωση. Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί οι ειδικοί έχουν πάρει πολλά λεφτά. Ποσά 500 – 700 χιλ. ευρώ από δήθεν ερευνητικά προγράμματα», είπε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης