ΠΡΕΜΙΕΡΑ "ο χορός του θανάτου", από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Έξοχες ερμηνείες, δυνατοί διάλογοι, υποβλητική μουσική, άριστα κοστούμια και σκηνικά. Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κέρδισε το ειλικρινές χειροκρότημα την Παρασκευή τό βράδυ στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο της πόλης. Ο Γιάννης Βόγλης σκηνοθέτησε ένα εντόνων συναισθημάτων θεατρικό έργο του Αύγουστου Στρίνμπεργκ, έχοντας δίπλα του επί σκηνής μια εντυπωσιακή σε άνεση Όλγα Πολίτη και την στιβαρή ερμηνεία του Δημήτρη Γεωργαλά και της Κατερίνας Λειβαδά.

Ένα ζευγάρι μετά από 25 χρόνια γάμου και αφού τα παιδιά τους έχουν φύγει, ζει με στερήσεις σε ένα νησί.Αυτός είναι εκεί στρατιωτικός διοικητής και έχει επιλέξει την απόλυτη απομόνωση, δεν θέλει κανέναν. Αυτή αν και κοινωνική, ζει μια καθημερινότητα που μισεί. Ή μήπως μισεί κι αυτόν που "της πήρε τα καλύτερα 25 χρόνια της χωρίς ποτέ να την αγαπήσει;"

Ο Γ. Βόγλης μας μετατρέπει σε... γείτονες ενός ζευγαριού που θα βλέπουμε λες από ένα απέναντι παράθυρο τον απολογισμό τους. Η ρουτίνα, η απομυθοποίηση του κάποτε δικού μας ανθρώπου,τα χαμένα όνειρα του καθενός, δημιουργούν ένα κοκτέιλ όπου συνυπάρχουν, το μίσος και η αγάπη, ο κυνισμός και η παραίτηση...

Τα πάντα προσεγμενα στην παράσταση. Η μετάφραση του Μ. Βολονάκη, οι χορογραφίες της Μάρως Γαλάνη, η εξαιρετική μουσική του Γ. Δίπλα που συμβάλλει μοναδικά στην ατμόσφαιρα, ο φωτισμός του Ν. Σωτηρόπουλου, τα σκηνικά του Κέννυ Μακ Λέλλαν.

Η Ελένη Αλεξανδράκη είναι η βοηθός σκηνοθέτη.

Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι ο κ. Ν. Μακρής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης