250 Πατρινοί μαθητές παρουσιάζουν απόψε θεατρικά δρώμενα για την προσφυγιά στο μόλο της Αγ. Νικολάου

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, διοργανώνουν μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Τρίτη 14 Μαΐου 2019ώρα 10.30 - 12.30, στο Μόλο της Αγίου Νικολάου Πάτρας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;».

Οι 250 μαθητές θα συναντηθούν σε μια κοινή δράση για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιήσει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την αποδοχή. Με όχημα το θέατρο διερευνούν και παρουσιάζουν με το δικό τους τρόπο δρώμενα για το πώς αντιλαμβάνονται το «Ποιος είμαι εγώ», «Ποιος είναι ο άλλος», «Τι μας ενώνει διαχρονικά στο κοινό μας ταξίδι στον πλανήτη Γη» και «Πως μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα μαζί ως διαφορετικοί και ίσοι».

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Πότε/Πού: 14 Μαΐου 2019, 10.30 π.μ. στο Μόλο της Αγίου Νικολάου Πάτρα

Συμμετέχουν τα σχολεία: 8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 9οΔημοτικό Σχολείο Πατρών, 19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 24ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 13ο Γυμνάσιο Πάτρας, Γυμνάσιο Δεμενίκων, 5οΓενικό Λύκειο Πάτρας

Οι εκπαιδευτικοί: Γιώργος Μπεκιάρης, Νίκος Παπαδόπουλος, Άννα Κόττα, Χρυσαυγή Κωστοπούλου, Δήμητρα Βαρβαρίγου, Καλλιόπη Βούλγαρη, Πολυξένη Αντωνοπούλου, Εύη Πεσματζόγλου, Γιάννης Βλάχος, Τσουκαλά Γιώτα, Διονυσία Ασπρογέρακα, Σοφία Σιδέρη

Υποστήριξη σχολείων – Συντονισμός: Καλλιόπη Βούλγαρη, Γιώργος Μπεκιάρης

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Σε συνεργασία με:

Τα Τμήματα Αγωγής Υγείας Στήριξη: Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας