"Το Δωμάτιο 8" από τη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σαραβαλίου, "ilavARTas"

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ενηλίκων του πολιτιστικού συλλόγου Σαραβαλίου "ilavARTas",  δημιουργήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2018. Πρόκειται για μια ομάδα 15 μελών, που στην πλειοψηφία τους, έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου.

Από τον Ιανουάριο του 2019, έπειτα από πολλές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, πειραματισμούς και καταφέρνοντας να ξεπεράσουμε πάρα πολλές αντιξοότητες που προέκυψαν, είμαστε πλέον έτοιμοι να παρουσιάσουμε την παράστασή μας.

Πρόκειται για την κωμωδία  "Το Δωμάτιο 8", βασισμένο στο έργο του Robert Thomas "Το δωμάτιο με τους μανδαρίνους", σε διασκευή και σκηνοθεσία Άννας Μπέλλου. Το έργο είναι μια σπονδυλωτή κωμωδία (6 αυτοτελείς ιστορίες). Όλες οι σκηνές διαδραματίζονται στο ίδιο δωμάτιο, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου διακοσμημένο με κινέζικο ύφος.

Οι πρώτες παραστάσεις μας θα γίνουν στο θέατρο "Γραμμές τέχνης" 17-19/01/2020. Την τελευταία ημέρα (Κυριακή 19/01/20), θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα, για κωφούς και βαρήκοους θεατές.

Επίσης, θα δοθεί και μια παράσταση στο θέατρο του Λυκείου Δεμενίκων, όπου φιλοξενείται η ομάδα.

Τέλος, προγραμματίζονται κάποιες παραστάσεις εκτός Πατρών, όπως και το καλοκαίρι στο θεατράκι της Κρήνης.