Τουλγαρίδης: Η ανάδειξη του ταλέντου στόχος αυτής της έκθεσης ζωγραφικής

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, στην κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου, αναφέρθηκε στην Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής των ΚΔΑΠ ΜΕΑ με τίτλο: «Ταξιδεύοντας με τα φτερά της φαντασίας» που διοργανώνει  το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άμπετ Χασμάν του Δήμου Πατρέων από τις 14/4 έως τις 15/5, στο διατηρητέο κτίριο του  Σκαγιοπουλείου Πάτρας (Κορυτσάς και Αγίων Σαράντα).

Στην έκθεση έχουν δηλωθεί ήδη 45 συμμετοχές από 40 ΚΔΑΠ ΜΕΑ από πολλές περιοχές της Ελλάδας (Κυκλάδες – Κρήτη – Μακεδονία και από αλλού).

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν η προϊσταμένη των ΚΔΑΠ του Δήμου Πατρέων, Κυριακή Τζανάτου και η υπεύθυνη της Έκθεσης, Γκέλυ Παπανικολάου.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ είπε:

«Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει κοντά τα παιδιά των ΚΔΑΠ ΜΕΑ από Δήμους της χώρας μας μέσω της πρώτης Πανελλήνιας Έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα: «Ταξιδεύοντας με τα πανιά της φαντασίας».

Ευελπιστούμε με αυτή την προσπάθεια να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση παιδιών και εργαζομένων από Κέντρα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας μέσω της έκφρασης και των καλλιτεχνικών τους δεξιοτήτων. Η τέχνη της ζωγραφικής μπορεί να μας ενώσει, ώστε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και τεχνικές, με σκοπό να αποκομίσουμε γνώσεις χρήσιμες για την καλύτερη δυνατή δημιουργική απασχόληση και εξέλιξη των ωφελούμενων παιδιών των Κέντρων μας.

Επιδίωξή μας είναι η ανάδειξη και η ενίσχυση των ταλέντων των παιδιών μας, αυτών που συμμετέχουν αλλά και όλων των άλλων, η ενεργή δράση και η χαρά μέσω της δημιουργίας των εικαστικών τους έργων.

Σημαντικό είναι να τους δίνουμε ευκαιρίες να εκφράζονται και να κερδίζουν από την ζωή ό,τι περισσότερο μπορούν και δικαιούνται! Θα είμαστε κοντά στην προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή που τους αξίζει!

Προσκαλούμε τον πατραϊκό λαό να επισκεφθεί και να υποστηρίξει την έκθεση που φιλοδοξούμε να γίνει ένας νέος Πανελλαδικός θεσμός των ΚΔΑΠ ΜΕΑ της χώρας μας».