Συνεχίζονται τα σεμινάρια Απόστολου Πιερρή

Ο φιλόδσοφος Απόστολος Πιερρής συνεχίζει τους ιστορικούς - φιλοσοφικούς του κύκλους. Αυτή την Πέμπτη μιλα για την αιωνιότητα στον χρόνο (παραλλαγή στο γνώθι σαυτόν). Στο εισαγωγικό σημείωμα αναφέρει: 

"Τo 723 π.Χ. τελειώνει στο 20ο έτος ο 19ετής Α΄ Μεσσηνιακός Πόλεμος με περιφανή, συντριπτική νίκη της Σπάρτης (Τυρταίος Fr. 4 Prato). Δημιουργείται η μεγαλύτερη ενιαία επικράτεια (σύμπασα η Νότια Πελοπόννησος) στη νέα Ελληνική πραγματικότητα υπό την κυριαρχία της πρώτης συντεταγμένης, με Μεγάλη Ρήτρα, πόλης (πόλης-κράτους).

Στις άλλες Ελλαδικές περιοχές απαντώνται ή αδιαμόρφωτοι ακόμα συνοικισμοί ή κατάλοιπα της προηγούμενης «Μυκηναϊκής»

κατάστασης, οικισμοί περί παλατιακά κέντρα που τώρα έχουν τη μορφή συναθροίσεων κηδεμονίας υπό άρχοντα-βασιλέα. Η Αχαϊκή αρχή πολιτείας αναλαμβάνεται και από Δωρικές κατοικήσεις – στη Μεσσηνία, το Άργος, τα Μέγαρα, η Κόρινθος, η Σικυώνα όπως παραδίδεται χρονογραφικά από αντίστοιχους καταλόγους βασιλέων που καλύπτουν

την πρωτοϊστορία αυτών των «πόλεων» πριν αποκτήσουν την μορφή κανονικής Ελληνικής πόλης.

Στην καθαρά Δωρική Σπάρτη αντιθέτως, η πόλη συγκροτείται ως Ελληνικός ιδιαίτερος θεσμός με τον Λυκούργο πρώτα από όλα τα μέρη προς το τέλος του 9ου π.Χ. αιώνα..."