Συνεχίζεται με επιτυχία η Έκθεση για τα 18 χρόνια ζωής του Καρναβαλιού των Μικρών.

καρναβαλι

   Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων " Καρναβάλι Πάτρας " για πρώτη φορά φέτος προχώρησε στη διοργάνωση μιας ολοκληρωμένης έκθεσης αφιερωμένης στο Καρναβάλι των Μικρών, με αφορμή τη συμπλήρωση των 18 χρόνων εντυπωσιακής παρουσίας του.

   Η έκθεση με τίτλο " 18 Χρόνια Καρναβάλι των Μικρών - Σαν Παραμύθι " εγκαινιάστηκε την Tετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012  και αναμένεται να συνεχιστεί έως τουλάχιστον τον ερχόμενο Μάιο. Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά (και Κυριακή) 10.00-14.00 και 17.00-20.00  ενώ τα πρωινά εκτός Σαββατοκύριακου θα δέχεται και οργανωμένες επισκέψεις από μαθητές σχολείων της Πάτρας, της ευρύτερης περιοχής αλλά και γειτονικών πόλεων.

   Εκτός απότα εκθέματα που αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του Καρναβαλιού των Μικρών, η συγκεκριμένη εκθεσιακή ενότητα έχει και διαδραστικό χαρακτήρα αφού έχουν προβλεφθεί ειδικές δράσεις που κινητοποιούν τη συμμετοχή των παιδιών στα διάφορα στάδιά της.

   Η έκθεση αποτελείται από πέντε στάδια-ενότητες, μέσα από τα οποία θα περνούν τα παιδιά παίζοντας, διασκεδάζοντας, μαθαίνοντας και ασκώντας τις δεξιότητες και την παρατηρητικότητά τους. Συγκεκριμένα τα πέντε στάδια είναιτα εξής :  

   - Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού
Υλικό από 7 διοργανώσεις (1996, 1997, 1998, 1999, 2004, 2005, 2006)  με περισσότερα από 80 αυθεντικά τραγούδια, που πέρασαν στην ιστορία και τα cd του Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού.

   - Αφίσες και φωτογραφικό υλικό 
Όλες οι αφίσες του Καρναβαλιού των Μικρών από το 1996 αλλά και δυο χαρακτηριστικές αφίσες από το baby rally, τους παιδικούς ποδηλατικούς αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας που αποτέλεσαν την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για παιδική καρναβαλική έκθεση. Φωτογραφίες από τα τελευταία 12 χρόνια της διοργάνωσης (30 φωτό από κάθε χρονιά) . 

   - Στολές και Κατασκευές
Αντιπροσωπευτικές , εντυπωσιακές και πρωτότυπες στολές από διάφορες χρονιές του Καρναβαλιού των Μικρών καθώς και καρναβαλικές κατασκευές . Μαζί οι μακέτες των αρμάτων και των κατασκευών του Καρναβαλιού των Μικρών.

   - Προβολή βίντεο
Προβολή βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του Καρναβαλιού των Μικρών. 

   - Καρναβαλικός Θησαυρός
Οι μικροί μας επισκέπτες περνούν καταλήγουν εδώ τερματίζοντας ένα παιχνίδι στα μέτρα τους και στο πρότυπο του  ιστορικού παραδοσιακού παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

   Το Καρναβάλι των Μικρών τα 18 αυτά χρόνια μέσα μεταφέρει το μήνυμα της χαράς της ζωής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.