Στο Φεστιβάλ Βενετίας η ταινία («Echoes of the Past») που γυρίστηκε στα Καλάβρυτα

Πλώρη για το Φεστιβάλ της Βενετίας έχει βάλει η ταινία για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Τα γυρίσματα για την ταινία «Echoes of the Past» ολοκληρώθηκαν πριν λίγους μήνες με τους πρωταγωνιστές και τους τεχνικούς να βρίσκονται στο Λειβάρτζι και το Σοποτό Καλαβρύτων όπου διαμορφώθηκαν κατάλληλα ώστε να θυμίζουν τις ημέρες του 1944 και τα δραματικά γεγονότα που σημειώθηκαν τότε.

Την ταινία υπογράφουν ο σκηνοθέτης Νικόλας Δημητρόπουλος, και ο σεναριογράφος-συμπαραγωγός Δημήτρης Κατσαντώνης, ενώ στο cast συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί όπως: ο Γιώργος Βογιατζής, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Νικόλας Παπαγιάννης και η Δανάη Σκιάδη και φυσικά ο Μαχ Φον Σίντοφ που υποδύεται τον Έλληνα Νικόλα Ανδρέου έναν ηλικιωμένο συγγραφέα, ο οποίος διηγείται το πώς επέζησε από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα. Κι ακόμη ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν που υποδύεται τον Γερμανό Αξιωματικό που συναντά μετά από πολλές δεκαετίες τον Έλληνα διασωθέντα Νικόλα Ανδρέου (Μαχ φον Σίντοφ), η Αλις Κρίγκε, με τον ρόλο της γερμανίδας δικηγόρου και ο Τόμας Αράνα που έχει το ρόλο του στρατηγού Λε Σουίρ.

Το 2014 προσέγγισε τον Δημήτρη Κατσαντώνη, ο ελληνοαμερικανός Τομ Σουλελές και του ζήτησε να κάνει μία ταινία για το Ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα καθώς ο πατέρας του είχε καταγωγή από εκεί και ανάμεσα στους νεκρούς της σφαγής ήταν και συγγενείς του.

Κάπως έτσι ξεκίνησε να ψάχνει και να κάνει έρευνα έτσι ώστε να μπορέσει να αποτυπώσει στο σενάριο όσο πιο πιστά γίνεται, τα γεγονότα της εποχής.

Η ταινία γυρίστηκε στην Καλαμάτα, στο Γαλαξίδι, στην Άμφισσα, στο Λαύριο και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού ενώ στόχος των συντελεστών είναι να παρουσιαστεί η ταινία στο Φεστιβάλ της Βενετίας.