Στο Μουσείο Τύπου εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Επίσκεψη στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ περιλάμβανε το πρόγραμμα του εκπροσώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Robin Wilson, ο οποίος επισκέφθηκε την Πάτρα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Διαπολιτισμικές Πόλεις».
Τον R. Wilson συνόδευε η αντιδήμαρχος Μαρία Ανδρικοπούλου - Ρούβαλη και το στέλεχος της ΑΔΕΠ Α.Ε. Χρύσα Γεραγά.
Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν ο Γ. Γραμματέας της ΕΣΗΕΠΗΝ, Ζώης Μαρίνος, ο πρόεδρος του Μουσείου Τύπου, Μιχάλης Βασιλάκης, και το μέλος του Δ.Σ. του πολιτιστικού φορέα της ΕΣΗΕΠΗΝ, Ανδρέας Βρης.
Ο R. Wilson ενημερώθηκε για την ιστορία του Μουσείου Τύπου και για τα εκθέματα που διαθέτει ο πολιτιστικός φορέας της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης ενημερώθηκε από τον Ζ. Μαρίνο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει κατά καιρούς η ΕΣΗΕΠΗΝ όσον αφορά την διαπολιτισμικότητα (διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου με θέμα: «ΜΜΕ και Μετανάστες» κ.ά.), ενώ ο Μ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε εθελοντικά από μέλη της Ένωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την έκδοση σχολικών εφημερίδων με κοινό θεματικό άξονα τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Επίσης, έγινε ο R. Wilson ενημερώθηκε για την υιοθέτηση καλών πρακτικών από τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ενώ έγινε συζήτηση και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο περιφερειακός Τύπος λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.