Στην Πάτρα ο γνωστός ιστορικός Θάνος Βερέμης

Ο γνωστός ιστορικός Θάνος Βερέμης θα κάνει μία διάλεξη στην Πάτρα με αφορμή την παρουσίαση των βιβλίων : «Τριπολιτσά –Μεσολόγγι, Πολιορκία και άλωση», επιμέλεια Θάνος Μ. Βερέμης και «1821: Η δημιουργία ενός έθνους – κράτους» των Θάνου Μ. Βερέμη, Γιάννη Σ. Κολιόπουλου και Ιάκωβου Δ. Μιχαηλίδη.

Για τον πανεπιστημιακό δάσκαλο Θάνο Βερέμη ''ο ξεσηκωμός του 1821 υπήρξε κυρίως έργο Ελλήνων στην υπηρεσία του οθωμανού επικυρίαρχου: των προκρίτων του Μοριά ως μέρους της φοροεισπρακτικής μηχανής του κράτους, των αρματολών της Ρούμελης ως φυλάκων των στενών περασμάτων της ενδοχώρας, του ανώτατου κλήρου ως πολιτικού και πνευματικού εκπροσώπου του Γένους υπόλογου στην Υψηλή Πύλη.''

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου - Παπαχρίστου, τη Στέγη Γραμμάτων ''Κωστής Παλαμάς'' και τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ο Θάνος Βερέμης θα μιλήσει για την ιστορία του απελευθερωτικού αγώνα και τους πρωταγωνιστές της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 8 μ.μ., στο ισόγειο της Στέγης Γραμμάτων ''Κωστής Παλαμάς'', στην Πάτρα στην οδό Κορίνθου 241.