Σήμερα ώρα 7 μμ στο Μουσείο τα βραβεία ποίησης JeanMoreas.

Το Γραφείον Ποιήσεως τιμά τους Έλληνες ποιητές και απονέμει τα ετήσια βραβεία ποιήσεως JeanMoreas.

Η τελετή της απονομής των βραβείων για τις ποιητικές συλλογές που εκδόθηκαν το 2018θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, σήμερα Σάββατο 4 Μαίου 2019 και ώρα 19.00.

Η επιτροπή κρίσης των βραβείων:

Πρόεδρος :

ΤριαντάφυλλοςH. Κωτόπουλος – Αναπληρωτής Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Γεωργία (Τζίνα) Καλογήρου – Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας και Διδακτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 Άννα Μαρίνα Κατσιγιάννη – Επίκουρη Καθηγήτρια Βυζαντινών & Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Διώνη Δημητριάδου – Ποιήτρια, Κριτικός Λογοτεχνίας

 Χρυσούλα Αγκυρανοπούλου – Ποιήτρια, Διδάκτορας Μετάφρασης

 Βαγγέλης Τασιόπουλος – Ποιητής, Γραμματέαςστην Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης

Αντώνης Δ. Σκιαθάς – Ποιητής, Κριτικός Λογοτεχνίας, Προεδρεύων στο Γραφείο Ποιήσεως

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν:

Η επιτροπή ομόφωνα θα απονήμει το Μεγάλο Βραβείο JeanMoreas2018 στον ποιητή Νάσο Βαγενά για το σύνολο του ποιητικού του έργου και τη πολυετή προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα.

Το βραβείο Καλύτερης Ποιητικής Συλλογής 2018 κατά πλειοψηφία στον Δημήτρη Κοσμόπουλο για την ποιητική συλλογή ‘’Θέριστρον’’  από τις εκδόσεις Κέδρος. Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή κατά πλειοψηφία στον Αλέξανδρο Κορδά για την ποιητική συλλογή ‘’ Το τυφλό άλογο’’ από τις εκδόσεις Σμιλή.

Την εκδήλωση που θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Κρίστυ Κουνινιώτη θα τιμήσουν με τη παρουσία τους φιλότεχνοι, φίλοι του βιβλίου, ποιητές και ποιήτριες , καθώς και οι πολιτικοί και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής των Πατρών.

Την απονομή των βραβείων θα στηρίξει μουσικά η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών με τους καθηγητές του Ωδείου Γιώργο Αθανασακόπουλο (κιθάρα), Σωτήρη Γκλαβά (μαντολίνο), Τέτη Ζέρβα (μαντόλα) και η Δέσποινα Κριμπά στο τραγούδι.

Θα ερμηνεύσουν έργα σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και Σαπφούς των συνθετών Δημήτρη Λάγιου και Γιώργου Αθανασακόπουλου.

Η τελετή απονομής είναι διοργάνωση του Γραφείου Ποιήσεως και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τελεί υπό την Αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων ‘’Κωστής Παλαμάς” , στηρίζεται από τον “ΕλληνικόΚύκλοΒιβλιόφιλων Λονδίνου” κκαι την εφημερίδα ΄΄Πελοπόννησος΄΄και τον ΣύνδεσμοΦιλολόγων Περιοχής Πατρών, με χορηγούς τα Εκπαιδευτικά Κέντρα Ορμή,  την DURA.E και την Πολυφωνική Χορωδία Πατρών..