Πλήθος μικρών στις Καρναβαλουπόλεις της Πάτρας(ΦΩΤΟ)

Πλήθος μικρών γέμισαν το Σαββατοκύριακο τους χώρους όπου πραγματοποιήθηκαν οι Καρναβαλουπόλεις σε Παλαιά Σφαγεία και περιφέρεια και συμμετείχαν ενεργά σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Στα Παλαιά Σφαγεία το Σάββατο οι μικροί παρακολούθησαν και εμπλέχτηκαν δημιουργικά στον χορό του διαδραστικού θεατρικού δρώμενου «Καρναβαλής», βασισμένου στην κωμωδία «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ζαπάντη (κεντρική αίθουσα Καρναβαλιού) και συμμετείχαν με την καθοδήγηση εκπαιδευτών στα εργαστήρια κατασκευής μάσκας, Mixed Media και «Φτιάξε το δικό σου άρμα»  που διεξήχθηκαν στις αίθουσες των εργαστηρίων, Καραγκιόζη και Κ8 του πολυχώρου. Την Κυριακή η παράσταση «Εις τον αφρό της θάλασσας» από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη στην αίθουσα Καραγκιόζη μαζί με τις δράσεις του Σαββάτου προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που προσήλθαν αθρόα και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Ανάλογη ήταν η ανταπόκριση των παιδιών και των συνοδών τους στο κάλεσμα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στις δυο περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Ταραμπούρα και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στην Οβρυά. Η παράσταση θεάτρου σκιών «Ο μπαλωμένος βασιλιάς Καρνάβαλος» από τον καραγκιοζοπαίκτη Κωνσταντίνο Λαλιώτη (σενάριο, κείμενα) σε φιγούρες – σκηνικά Νικόλα Τζιβελέκη αλλά και το δρώμενο «Ένας κάποιος αρλεκίνος», με τους εμψυχωτές του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Ιωάννα Τζαμαρία και Νικόλα Τσίχλα σκόρπισαν πλατιά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. 

Οι Καρναβαλουπόλεις συνεχίζονται την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 18.00 στα Παλαιά Σφαγεία και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στα Παλαιά Σφαγεία στις 10.00 και σε Ρίο-Δημοτικό Σχολείο (Σάββατο 24/2 στις 11.00) και Αρκτικό Διαμέρισμα-πλατεία Kοτρωνίου (Κυριακή 25/2 στις 10.00).