Παρουσιάζεται την Τετάρτη το βιβλίο της Πατρινής φιλολόγου Μαρία Διδάχου, "Τελευταία Ανάσα"

Οι Πατρινές εκδόσεις Πικραμένος πραγματοποιούν εκδήλωση παρουσίασης του αξιόλογου βιβλίου της Μαρίας Π. Διδάχου με τίτλο "Τελευταία Ανάσα".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν στην εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, στις 21.00 στο δροσερό Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην οδό Κορύλλων 2, κάτω από το Κάστρο της Πάτρας, η Μίνα Π. Πετροπούλου (Φιλόλογος, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας) και η ίδια η συγγραφέας Μαρία Π. Διδάχου (Φιλόλογος).

Περισσότερες πληροφορίες: 2610 432 200 - pikramenosbooks.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όταν ο διάσημος ιατροδικαστής Άρης Παππάς δολοφονεί την αγαπημένη του Ιουλία, αρχίζει να ξετυλίγεται μπροστά του όλο το κουβάρι της τσακισμένης του ζωής. Κι όμως, η σιωπηρή κόλαση που βιώνει, αποκτά σταδιακά μια απροσδόκητα διαυγή υπόσταση που τον "απελευθερώνει" από το σκοτάδι του παρελθόντος του.

Στην "Τελευταία Ανάσα" η Μαρία Διδάχου βυθίζει τον αναγνώστη σε μια αναζήτηση σκοτεινών πτυχών του εαυτού. Παίρνοντάς τον όμως την ίδια στιγμή από το χέρι, τον θέτει αντιμέτωπο με υπαρξιακά ερωτήματα που ανακαλύπτουν την παρουσία μέσα από την απουσία, την ζωή μέσα από το θάνατο, τη χαρά μέσα από την απόγνωση, την αγάπη μέσα από την παρακμή. Ο συνδυασμός της ατμοσφαιρικής αφήγησης και της συναρπαστικής πλοκής της νουβέλας δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα που μαγνητίζουν τον αναγνώστη και λειτουργούν λυτρωτικά.