Πάνω από 2000 Πατρινοί αγκάλιασαν την Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου

Η συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού με την Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο, ήδη ξεκίνησε και αποδίδει καρπούς. Πρώτο και σημαντικό αποτέλεσμα, ήταν η Εβδομάδα Γαλλικού κινηματογράφου.

Ημέρες και στιγμές που μόνο ο Γαλλικός κινηματογράφος μπορεί να προσφέρει - μέσα από τη ματιά σημαντικών σκηνοθετών -  είχαν την τύχη να απολαύσουν οι σινεφίλ της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, στη διάρκεια των προβολών που διοργάνωσαν στον πολυχώρο «Αίγλη» της Veso Mare ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο  Πατρών -  Μορφωτικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

O Πολυχώρος της «Αίγλης» γέμιζε καθημερινά το πενθήμερο από τις 11 έως και τις 15 Ιανουαρίου  από πλήθος κινηματογραφόφιλων, προκειμένου να παρακολουθήσουν ταινίες που ξεδίπλωναν μπροστά τους «τις περιπέτειες της Αντέλ», «Μικρά αθώα ψέματα», «Ομορφόπαιδα», «τη Βίλλα Αμαλία» και τις… αναμετρήσεις «δύο κόσμων».

 Όλα αυτά με την σκηνοθετική υπογραφή των Luc besson,  Guillaume Canet,Benoît Jacquot, Riad Sattouf, Marc Syrigas  στις ταινίες των οποίων κυριάρχησαν η περιπέτεια, το μυστήριο, ψέματα και σκληρές αλήθειες, εκπλήξεις, φιλίες και ενοχές, το πεπρωμένο και η φυγή, οι εμμονές, ο έρωτας και η απόρριψη. σε μια εναλλαγή συναισθημάτων, εικόνων, αναφορών και διδαγμάτων

 Στις μέρες που πέρασαν 2.000 συμπολίτες μας είχαν την χαρά να απολαύσουν σημαντικές στιγμές σε έναν χώρο που διαμορφώθηκε σε κινηματογραφική αίθουσα, αξιοποιώντας εξοπλισμό,  μηχανήματα και με την φροντίδα των στελεχών του Πολιτιστικού Οργανισμού