Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στην Ευρώπη

«Λονδίνο, Αμστερνταμ ή Βερολίνο» τραγουδούν οι «Τρύπες» και ο Χρήστος Καλπουζάνης ανταπαντά «Στουτγάρδη, Φόρμια, Σεβίλλη». Και αυτό, γιατί ο αγαπητός Πατρινός Καραγκιοζοπαίκτης ανοίγει τα φτερά του για την Ευρώπη, ταξιδεύοντας τον ξυπόλητο ήρωα εκτός συνόρων.

Πρώτος σταθμός η Στουτγάρδη και συγκεκριμένα το ελληνικό καλοκαιρινό φεστιβάλ που διοργανώνει το ελεύθερο ελληνικό σχολείο του Vaihingen, όπου ο Χρήστος Καλπουζάνης την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουλίου θα παρουσιάσει μία παράσταση με θέμα την «Ειρήνη» προβάλλοντας το μήνυμα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, τονίζοντας πως δεν μας χωρίζουν οι σημαίες και τα χρώματα.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να γνωστοποιηθεί η ύπαρξη του σχολείου, να «δεθεί» με την ελληνική κοινότητα και να προσελκύσει παράλληλα το ενδιαφέρον του γερμανικού κοινού. Και αυτό γιατί ως τώρα οι Γερμανοί έχουν ταυτίσει τους Ελληνες με το σουβλάκι και το τζατζίκι. Και το φεστιβάλ αυτό έρχεται να αρθρώσει μια πρόταση πολιτισμού, που περιλαμβάνει την μουσική, τον χορό, το φαγητό και την παράδοση της Ελλάδας και φέτος και τον ελληνικό Καραγκιόζη.