Ο Γ. Μαυρωτάς με ένα λαμπερό αφήγημα περιγράφει πρόσωπα, εποχές, πρακτικές...

Έτσι λειτουργούσε επί χρόνια η ΕΡΤ! Πώς; Το αποκαλύπτει με έναν γλαφυρό τρόπο ο πατρινός σκηνοθέτης Γ. Μαυρωτάς στο βιβλίο του "Φόρα παρτίδα" που θα παρουσιαστεί αυτή την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στην Αγορά Αργύρη. Μέσα από την εξαιρετικά αφήγηση του συγγραφέα παρελαύνουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, πρόσωπα που διοίκησαν την ΕΡΤ κ.α. Περιγράφονται επίσης και περιστατικά που εξηγούν γιατί η ΕΡΤ ήταν υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Το αφήγημα του Γ. Μαυρωτά δεν περιορίζεται μόνο στα της ΕΡΤ. Ο συγγραφέας περιγράφει την Πάτρα διαχρονικά (δεκαετίες 40 και 50, δεκαετία 90 μέχρι σήμερα), αλλά και την Αθήνα της εποχής της παντοδυναμίας ρου ΠΑΣΟΚ (δεκαετίες 70, 80, 90). Πρόσωπα, γειτονιές, το μπάσκετ σε Πάτρα - Πειραιά (ο Μαυρωτάς έχει παίξει Α Εθνική), δίνονται με δυνατές εικόνες και εξαιρετικές περιγραφές.

Ο Μαυρωτάς έχει συναντήσει παγκόσμια πρόσωπα (τα περιγράφει και αυτά) μετατρέποντας το αφήγημά του σε ένα διαρκές λαμπερό story.

Το (όχι μόνο) βιογραφικό βιβλίο του πατρινού σκηνοθέτη θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Κυριάκος Διακογιάννης και δυο πολιτικά πρόσωπα η Μαρία Κυριακοπούλου και ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης.