Οι εκδηλώσεις προπαραμονή και παραμονή Χριστουγέννων

Γεμάτες κάλαντα, χριστουγεννιάτικους ήχους, μουσικές, παραμύθια, σκιές, φιγούρες, κατασκευές, θέατρο και θεατροπαιχνίδια, θα είναι η παραμονή και η προπαραμονή των Χριστουγέννων στην Πάτρα.

Τον κύκλο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα είναι…», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, ανοίγει για την εβδομάδα των Χριστουγέννων στις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου η Μπάντα του Δήμου Πατρέων, η οποία κατά το διάβα της στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για περισσότερο από δύο ώρες, θα παιανίζει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στις 7:00 το απόγευμα ο καραγκιοζοπάιχτης Χρήστος Καλπουζάνης θα παρουσιάσει την παράσταση «Τα Καλικαντζάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια».

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου - Παραμονή Χριστουγέννων - στις 10:30 το πρωί, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τα παιδιά κατασκευάζουν Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ένα για το δέντρο και ένα για τις δομές του Δήμου.

Από τις 6:00 το απόγευμα και για δύο ώρες,  η μπάντα θα «γεμίσει» το κέντρο της πόλης με μουσικές και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Παράλληλα στις 6:00 το  απόγευμα η ομάδα θεατροπαιδαιδαγωγικής δράσης «Τσικαρόκαζάτατα» παρουσιάζει το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα» Η Μάγισσα που μισούσε τα Κάλαντα.

Μία  θεατρική διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με μουσική, ακροβατικά, θεατροπαιχνίδια, τραγούδι και χορό. Θα ακολουθήσει το θεατρικό παιχνίδι με τίτλο «Πως να ζεστάνεις μια καρδιά κατεψυγμένη», μέσα από παιχνίδι, χαρά, φαντασία και δράση, από το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.